Joan Vilà: ' Els nens han de gaudir i no pensar en categories i resultats'


  • Comparteix:

Joan Vilà, director tècnic de la FCF

Joan Vilà, director tècnic de la FCF

El director tècnic de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Vilà, assegura que la proposta de reestructuració del futbol base prioritza la formació dels jugadors i millora la seva comprensió del joc. Vilà ha explicat que aquest canvi respon a l'excés d'importància que se li està donant a les categories i als resultats en detriment de l'aprenentatge. El Sant Cugat Esport, la Penya Blaugrana, el Junior i el Mirasol-Baco són els clubs de la ciutat que es veurien afectats per aquesta possible reforma.

Des de la FCF es vol fer un canvi de rumb i tornar a prestar més atenció a l'aspecte formatiu dels alevins, que actualment viuen massa pendents de la competició. Així ho ha explicat el director tècnic de la FCF, Joan Vilà.

Joan Vilà

S'ha perdut el nord. Tothom pensa en categories i resultats. Els nens han de gaudir del futbol.








El canvi més substancial que proposa la FCF és passar a futbol 7 les competicions d'alevins, una mesura que ja s'aplica a tota Europa i gairebé a tota Espanya. Segons Vilà, amb el pas al futbol 7, els alevins guanyarien en participació, comprensió del joc i en adequació de les infraestructures.

Joan Vilà

La reestructuració millora la participació, la comprensió del joc i l'adaptació de les estructures.


El proper 24 d'abril la FCF ha convocat els clubs a votar aquesta reestructuració. Vilà confia en que l'aprovaran sense problemes i podran començar a aplicar els canvis a partir de la propera temporada. La FCF ha començat a visitar els clubs per explicar i argumentar la proposta i per escoltar suggerències.

Els clubs santcugatencs afectats per aquesta possible reforma són el Sant Cugat Esport, la Penya Blaugrana, el Junior i el Mirasol-Baco.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.