Multitudinària presentació de la ICUP amb Xavi Hernández com a padrí


  • Comparteix:

El capità del FC Barcelona, Xavi Hernández, apadrina la Copa Intercontinental de futbol 7 per a paralítics cerebrals, que es disputarà del 27 de juliol al 10 d'agost a Sant Cugat. Aquest dimecres s'ha presentat el torneig a la Sala de Plens un esdeveniment esportiu i social, que es fa per primera vegada a l'Estat espanyol. La competició mobilitza 800 persones, més de 300 esportistes i hi participen 16 països.

La Sala de Plens s'ha quedat petita per assitir a la presentació de la ICUP, una de les competicions més importants des de la celebració dels Jocs Paralímpics a Barcelona. Més de 300 esportistes, provinents de 16 països buscaran la classificació per al Mundial 2015. Només els vuit primers ho aconseguiran.

El president de la Federació Esportiva Catalana per a Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz, ha agraït la presència del capità del Barça pel ressò que això suposa per al torneig i ha reconegut que assumeixen l'organització d'aquesta competició com un repte.

Carles Muñoz

És un repte per a una federació com la nostra. Cal molt esforç però sobretot cal creure-hi, ganes de fer bé les coses i tirar endavant, i de tot això no ens en falta.


El capità del FC Barcelona, Xavi Hernàndez, que apadrina la Copa com ambaixador de l'Obra Social 'la Caixa', principal entitat col·laboradora, ha encoratjat els participants a passar-s'ho bé.

Xavi Hernàndez

Que s'ho passin bé, que gaudeixin. Tots estaran il·lusionats per guanyar però el més important és que gaudeixin de la ciutat i de Catalunya.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tancat la part més oficial de l'acte subratllant perquè la ciutat acull un esdeveniment d'aquest tipus i afirmant que el treball en equip serà clau per assolir l'èxit.

Mercè Conesa

No ens ve de nou, quan moltes entitats esportives de la ciutat ja treballen amb persones amb discapacitat. I vull posar com exemple el SantCu-ASDI.


Després de la presentació, l'activitat s'ha traslladat a la plaça de la Vila, on els assistents han presenciat un partit de futbol amb nens amb lesió cerebral, dos equips capitanejats per Xavi Hernàndez i el jugador de la selecció espanyola Ramón del Pino respectivament.

Sant Cugat serà el centre mundial d'aquest esport durant la celebració de la ICUP. Els partits es jugaran a les instal·lacions esportives municipals Jaume Tubau i la Guinardera. Cugat.cat és mitjà oficial del campionat, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals ((FECPC), amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Secretaria General de l'Esport, La Diputació de Barcelona i La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

A la presentació també han assistit el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, el diputat d'Esports, Josep Salom i el delegat de la Caixa a l'Àrea de Barcelona, Víctor Guardiola. El periodista de TVE, Pere Ferreres, ha fet de mestre de cerimònies presentant l'acte.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.