El Canigó, en honor a l'Everest


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del cim del Canigó

Imatge d'arxiu del cim del Canigó

La secció de muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat organitza una pujada al Canigó en commemoració del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l'Everest aquest dissabte. Aquesta iniciativa 'Fes el teu Everest!' s'ha promogut per l'expedició catalana de 1985, Televisió de Catalunya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. El Canigó és només un dels 25 cims triats per les entitats excursionistes per aquesta celebració, que commemora una de les fites més importants de l'alpinisme català.

El Club Muntanyenc ha decidit participar en aquesta iniciativa organitzant una de les 25 ascensions conjuntament amb el Club Excursionista de Sant Celoni. El cim escollit ha estat el Canigó, de 2.784 metres d'alçada, i un dels més significatius de l'orografia catalana.

L'activitat està oberta a tots aquells que vulguin i els participants que acompanyin la secció de muntanya del Club Muntanyenc sortiran aquest dissabte a les nou del matí des del refugi de Merialles. El recorregut puja un desnivell de 1.100 metres, amb una grimpada final de 130 metres només apta per a excursionistes experimentats.

Un dels organitzadors i membres del Club Muntanyenc Sant Cugat, Jesús González, explica a Cugat.cat perquè han escollit la muntanya del Canigó.

Jesús Gonzàlez

Compartir la pujada al cim del Canigó, una muntanya que forma part de la història del club i del país.



Paral·lelament, es faran 24 pujades més a 24 cims catalans, organitzades dins la iniciativa 'Fes el teu Everest!', en record de la primera ascensió catalana a l'Everest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.