El Rugby Sant Cugat encaixa la tercera derrota a la fase d'ascens davant el Fènix

Els santcugatencs han fet una gran primera part, però a la segona han patit a causa de l'alt nivell físic del rival (5-33)

Imatge d'una melè en el duel Sant Cugat vs Fènix / Foto: Cugat Mèdia

El primer equip masculí del Club Rugby Sant Cugat ha caigut davant el Fènix de Saragossa (5-33), en la cinquena jornada de la fase d'ascens a Divisió d'Honor. Els santcugatencs han demostrat que són un equip sòlid en defensa, però en atac té moltes dificultats a l'hora d'atacar defenses experimentades com la del conjunt aragonès. La primera part ha estat molt competida, el SantCu ha donat la cara en tot moment. En la segona part, els de Martín García, han acusat la davallada física davant un rival molt poderós en aquest aspecte. Amb un parcial de (5-25) a la segona part, el conjunt de la capital d'Aragó s'ha endut el triomf. Aquesta derrota suposa la tercera derrota de la fase d'ascens i la següent jornada visitaran el camp del Mazabi Santander.

L'enfrontament ha començat molt igualat. Tots dos conjunts han estat molt sòlids en defensa anul·lant qualsevol acció de perill i dificultant molt la circulació de pilota. A partir de l'equador del primer temps els visitants han començat a dominar més gràcies a tenir un home més sobre el camp durant deu minuts a causa d'una targeta groga dels de Martín García. A partir d'aquí, el conjunt de Saragossa ha estat més viu, portant la iniciativa i ha assolit el primer assaig amb la posterior transformació (0-7). Els santcugatencs han intentat respondre quan han recuperat l'home menys, però la bona defensa del conjunt de la capital d'Aragó ha impedit en dues ocasions un possible assaig dels locals. La primera part ha estat molt igualada i no s'ha mogut més el marcador (0-7).

A la represa, els santcugatencs, han sortit amb tot i amb volta valentia. Els primers deu minuts han estat molt igualats, i l'inici de la segona ha seguit la mateixa tònica que la primera meitat. Molta defensa i poc atac. Al minut 13, en una acció mal defensada dels blau-i-negres, ha arribat el segon assaig del Fènix en el partit amb la posterior transformació (0-14).

A partir del segon assaig dels visitants, el SantCu no ha pogut seguir el ritme i s'ha notat el millor físic del conjunt de la capital d'Aragó. En una gran acció ofensiva, els visitants han aconseguit un nou assaig i la posterior transformació (0-21). Tres minuts més tard, ha arribat la sentència per part del Fènix en una grandíssima cursa de Johann Eschenbach i amb la posterior transformació (0-28). Els blau-i-negres no han abaixat el cap tot i la superitat visitant en la segona part i han obtingut el primer assaig (5-28). Quan falten nou minuts, Johann Eschenbach, ha tornat a fer una gran cursa amb la pilota a les mans i ha assolit un nou assaig amb la posterior transformació (5-35).

Al final del partit ha baixat molt el ritme i han començat les rotacions, el partit ha acabat amb el definitiu (5-35) en un partit molt competit per part de tots dos equips, sobretot en el primer temps.

El tècnic del Rugby Sant Cugat, ha valorat el partit: 'La primera part defensivament hem estat més afilats. En atac ens ha costat una mica, havíem plantejat una estratègia que no hem pogut dur a terme. Després hem pres males decisions i Fènix té un equip molt fort amb individualitats d’alt nivell'.

Martin Garcia

La primera part defensivament hem estat més afilats. En atac ens ha costat una mica, havíem plantejat una estratègia que no hem pogut dur a terme. Després hem pres males decisions i Fènix té un equip molt fort amb individualitats d’alt nivell.