Màrius Caralt, Ramon Grau, Josep Grau i Paco Garcia van fundar Ràdio Sant Cugat el 1982

El projecte va néixer amb l'objectiu de donar cobertura informativa local a Sant Cugat


  • Comparteix:

Màrius Caralt, Ramon Grau, Josep Grau i Paco Garcia

Màrius Caralt, Ramon Grau, Josep Grau i Paco Garcia

El 13 de juny de 1982 Ràdio Sant Cugat iniciava l'emissió al 91.7 MHz de l'FM amb un missatge locutat per Ramon Grau.

ESCOLTA-HO

Als anys 70, els 17.000 habitants de Sant Cugat i la resta del país només podien sintonitzar TVE, que emetia per VHF durant 12 hores i per UHF cinc hores. Les estacions de ràdio estaven concentrades a l'AM. A la recentment estrenada FM només hi havia cinc emissores, que emetien en estereofonia.

En Màrius Caralt era oient de Ràdio Joventut de Barcelona i amb 17 anys va fer-hi una visita que el va deixar tan impressionat que va decidir iniciar un projecte radiofònic per a Sant Cugat.

A principi dels anys 80, quan va tornar del servei militar, en Màrius es va reunir en diverses ocasions amb l'alcalde Oriol Nicolau per fundar una emissora municipal, però el projecte no va prosperar. Mesos més tard, començaven les emissions de Ràdio Vallès en un local de la carretera de Cerdanyola, una estació de ràdio que emetia per l'àrea metropolitana, de caràcter generalista i en castellà. En Màrius i el seu amic Ramon Grau van començar a col·laborar-hi amb el programa 'Tope 10', una llista de temes musicals amb votació popular amb un èxit desbordant.

En Ramon veia que aquella ràdio no cobria les necessitats informatives de la ciutat i li va sorgir la idea de crear una emissora local.

En Màrius i en Ramon passaven els vespres al bar de copes Magarola al carrer de Sant Bonaventura, on amb en Josep Grau i en Paco Garcia van anar coent el projecte de radiodifusió de Sant Cugat.

Durant el 1981 en Ramon va buscar finançament tot explicant la proposta a persones properes com el seu pare, Tomàs Grau, el flequer de Mira-sol, Lluís Pérez, la família Galvany, vidriers de l'avinguda Lluís Companys, i el gerent de la botiga Música Rosales. Així és com el 5 de març del 1982, Màrius Caralt, Ramon Grau, Paco Garcia, Josep Grau, Pedro Martínez Rosales, Lluís Pérez, Tomàs Grau i Alicia Galvany van constituir una Societat Mercantil Privada i l'emissora Ràdio Sant Cugat.

Amb els diners aconseguits també van llogar un local al carrer de Sant Antoni número 16 i la família i coneguts van ajudar a equipar-lo. Els quatre amics van agafar diferents responsabilitats: en Ramon liderava el projecte i es va convertir en el primer director, en Josep i en Màrius van anar a Itàlia i Andorra per comprar els equips de so i es van encarregar de la direcció tècnica i l'administració i en Paco es va encarregar de la part musical i de posar la veu a les falques publicitàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.