El musical 'Fama', co-producció del Teatre-Auditori, s'estrena avui a Barcelona


  • Comparteix:

'Fama' s'estrena avui al Teatre Tívoli.

'Fama' s'estrena avui al Teatre Tívoli.

El musical 'Fama' s'estrena avui al Teatre Tívoli de Barcelona sota la direcció de la coreògrafa Coco Comín. L'obra, una co-producció del Centre Cultural que col·labora amb un 5% del pressupost i s'encarrega de l'escenografia, es basa en la popular acadèmia de Nova York. L'obra pujarà a l'escenari del Teatre-Auditori a finals d'any.

El teatre del carrer Casp puja el teló per presentar un dels musicals més ambiciosos de l'escena teatral. 'Fama' és una barreja de música i ball en què 27 ballarins - de 1.200 aspirants - demostraran les seves habilitats damunt l'escenari.

La directora del muntatge, Coco Comín, ha remarcat que el fet que l'argument sigui molt conegut, l'espectador ja es posa en situació als primers cinc minuts de l'obra. El repartiment està integrat per actors molt joves, alguns dels quals procedeixen del l'exitós musical 'Rent'. Comín ha explicat que la inexperiència dels artistes atorga més versemblança a 'Fama':

Coco Comín

Hem trobat l'equilibri perfecte entre la inexperiència d'alguns actors i altres ja consolidats. Ho hem vist en els 10 dies d'assajos.


El Centre Cultural co-produeix eñl muntatge, juntament amb Coco Comín Creacions Teatrals, Grup de Teatre del Sol de Sabadell i el Grup Balaña.
L'aportació local es tradueix també en el muntatge escènic, que compta amb Oleguer Alguersuari en la direcció musical. Alguersuari ha remarcat que, en aquest cas, el text de 'Fama' està al servei de la coreografia:

Oleguer Alguersuari

Musicalment té tots els ingredients. Aquí el text està al servei de la música i la coreografia.


El text de 'Fama', escrit als anys 80, es manté avui vigent ja que aborda els problemes dels joves com la superació personal, l'amor, les drogues i el sexe.
L'obra compta amb un repertori de temes musicals al llarg de les dues hores i mitja que dura 'Fama'. Alguersuari ha destacat el virtuosisme necessari per interpretar cada una de les cançons que acompanyen les coreografies:

Oleguer Alguersuari

Musicalment és d'una gran dificultat tècnica. És molt complicat i necessita de gran dosis de perfecció.


Actualment, l'obra s'està representant al West End de Londres, a Broadway, Japó i Suràfrica, entre d'altres. L'obra, segons les previsions, arribarà a la tardor al Teatre-auditori de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.