Dues pel·lícules amb segell santcugatenc tenen opcions als Premis Gaudí


  • Comparteix:

Fotograma d''El Cafè de la Marina', dirigida per Sílvia Munt

Fotograma d''El Cafè de la Marina', dirigida per Sílvia Munt

Les cintes 'La Granja del Pas' i 'El Cafè de la Marina', dirigides per la realizadora resident a Valldoreix Sílvia Munt, estan nominades als Premis Gaudí com a millor pel·lícula documental i millor pel·lícula per a la televisió. El compositor Xavi Capellas, veí de la ciutat, també està nominat a la millor música original per a la pel·lícula 'L'adopció'. Els guardons, que arriben a la vuitena edició, es lliuren aquest diumenge a l'Auditori Fòrum de Barcelona.

Capellas és el responsable de la música original de 'L'adopció', protagonitzada per Francesc Garrido i Nora Navas. Capellas també ha creat la música d'un altre film nominat, 'El cafè de la Marina'.



A 'La Granja del Pas', Sílvia Munt coescriu el guió amb la seva filla, Raquel Cors, i Daniel Lacasa. És una producció d'Intent Produccions i Televisió de Catalunya (TVC). La televisió nacional també produeix, amb Oberon Cinematogràfica i Televisió Espanyola (TVE), l'altra proposta de Munt, 'El Cafè de la Marina', escrita també per ella mateixa i Mercè Sarrias.

Aquesta cinta ja va rebre el premi a millor direcció al Festival Zoom Igualada. La proposta de Munt és l'adaptació televisiva del llibre homònim de Josep Maria de Sagarra que narra la història d'una noia que ha estat abandonada pel seu amant i que decideix avortar.


'La Granja del Pas' és un documental que aborda la situació de precarietat econòmica que viuen moltes famílies i la transformació que amb la crisi experimenten. La pel·lícula fa un seguiment durant un any de la realitat d'un grup de persones per mostrar les contradiccions d'una societat 'al límit de les seves forces'.


Una actriu i realitzadora guardonada
Ha estat guardonada amb dos premis Goya, com a millor actriu per 'Alas de mariposa' i millor curtmetratge documental per 'Lalia', que va reunir més de 15 premis, com el United Nations World Forum on Children's Television. En l'apartat de telefilms, 'Les filles de Mohamed' va rebre el premi Civis Media Arts al Millor Telefilm europeu i 'Coses que passen', la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga. El mateix festival també va atorgar-li el guardó de millor direcció per 'Pretextos'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.