Més d'un centenar de parades i activitats per viure el Sant Jordi a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat es bolca en la diada de Sant Jordi / Foto: Localpres

Sant Cugat es bolca en la diada de Sant Jordi / Foto: Localpres

Sant Cugat es bolca en el dia de Sant Jordi i un any més, si el temps ho permet, surt al carrer per celebrar el dia del llibre i la rosa. Prop d'un centenar de parades roses i llibres es repartiran pels carrers de la ciutat amb la plaça d'Octavià com a centre neuràlgic. Concerts, recitals i activitats per a tota la família completen l'oferta d'activitats.

Per primera vegada, l'Ajuntament ha elaborat un mapa amb la ubicació de cadascuna de les 100 parades de roses i llibres que es desplegaran pels carrers i places de la ciutat. L'objectiu és endreçar els espais de la ciutat en un dia amb molta afluència de gent a Sant Cugat.

Durant la jornada es podran trobar novel·les, assajos o poesia d'autors santcugatencs com Raül Romeva, Imma Monsó i Empar Moliner, entre d'altres.

Horari de les activitats
10.30-Visita de la delegació d'Alba
Una delegació d'Alba, el municipi italià agermanat amb Sant Cugat, visita la ciutat. La visita començarà amb una recepció institucional de l'alcaldessa, Mercè Conesa, a la sala de plens. En acabar, les autoritats faran una passejada per la plaça d'Octavià, la plaça de l'Om, el carrer de la Torre i la plaça del Rei.

11.00-Programa especial del magazín de Cugat.cat
La ràdio també surt al carrer per Sant Jordi i, a partir de les onze del matí, el programa 'Sant Cugat a fons' es farà des de la plaça d'Octavià. Durant el programa s'anunciaran els guanyadors de la 9a edició del concurs de microrelats breus.

12.00-'A tota Veu'
Al punt del migdia, Sant Cugat se suma a la iniciativa 'A tota veu' que se celebra arreu del territori català. Es tracta de la lectura pública de poesia a càrrec de parelles mixtes d'una persona catalanoparlant i una estrangera. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural i el Servei Local de Català, consisteix a llegir en públic els poemes en la llengua original i, després, traduïts al català. En el cas de Sant Cugat, l'activitat tindrà lloc a la plaça d'Augusta.

12.00-Titelles a Can Ninot
A la mateixa hora, Can Ninot organitza l'espectacle de titelles 'La llegenda de Sant Jordi', a càrrec de la companyia Tian Cusidó. És una manera diferent i en petit format de viure una de les històries més arrelades del costumari català.

18.00-Canals Galeria d'Art
L'espai artístic se suma a les activitats de la diada amb una lectura popular del 'Quixot' de Miguel de Cervantes, amb motiu del 400è aniversari de la seva mort. També es llegirà peces de Ramon Llull, amb motiu dels 700 anys de la mort de l'escriptor mallorquí.

19.00-Ballada de Sardandes i concert de la Societat Coral La Lira
A les set de la tarda, es farà la tradicional ballada de sardanes a la plaça d'Augusta a càrrec de l'entitat sardanista Sant Cugat. A la mateixa hora, la Societat Coral La Lira oferirà una cantada a la parada de la plaça d'Octavià.

Sant Jordi als districtes
Els districtes de Sant Cugat se sumen també a la celebració de la diada de la cultura a Catalunya amb activitats per a tots els públics. A la Floresta, l'Assemblea de Joves organitza una exposició, jocs florals i una mostra de teatre per acompanyar les parades a la plaça de Miquel Ros.

Una xocolatada popular donarà el tret de sortida a la diada a les Planes a les onze del matí. La jornada continuarà amb una rua de Sant Jordi pels carrers del districte amb la Banda de les Planes i l'animació infantil 'La veritable història del drac de Sant Jordi' a càrrec de Rah-mon-Roma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.