L'Ateneu Santcugatenc s'incorpora a la junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya

Àlvar Roda és vocal de la nova junta perquè considera que l'Ateneu d'una ciutat de 100.000 habitants hi havia de ser


Temes relacionats

La casa de l'Ateneu Santcugatenc s'ha quedat 'petita' (13/abr/23)


  • Comparteix:

La nova junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya, amb el santcugatenc Àlvar Roda / Foto: @ateneuscat

La nova junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya, amb el santcugatenc Àlvar Roda / Foto: @ateneuscat

L'Ateneu Santcugatenc ha entrat a formar part de la nova junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya. El president local, Àlvar Roda, és vocal de la junta que presideix Pep Morella, president del Coro de Sentmenat, l'Ateneu d'aquest altre municipi del Vallès. Un dels motius principals que els va empènyer a prendre aquesta decisió, segons ha explicat Roda al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia, és que Sant Cugat té una població de quasi 100.000 habitants i, per tant, la seva presència és 'significativa' dins de la Federació.

ESCOLTA-HO

Des de l'Ateneu Santcugatenc creuen que la incorporació a la Federació serà beneficiosa, ja que tenen moltes propostes a fer, entre les quals la visibilització de la salut mental. Actualment, l'Ateneu té un projecte en aquest sentit, però "tots els ateneus de Catalunya haurien d'incloure'l a les seves activitats", ha explicat Roda.

Un altre aspecte important per al president local és la identitat catalana. "Crec que els ateneus, i altres entitats, com a societat civil, fan identitat, i cal recuperar una mica l'esperit i cooperar amb la identitat de Catalunya".

L'Ateneu de Sant Cugat

L'Ateneu santcugatenc és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la divulgació cultural, l'associacionisme i el lleure a Sant Cugat amb 580 socis. L'Ateneu neix l'any 1956 de la mà d'un grup d'aficionats a la numismàtica i a la filatèlia. A banda dels seus objectius inicials, l'entitat ha anat incorporant en els seus estatuts noves activitats de responsabilitat social, des de projectes d'envelliment actiu, espais de treball amb salut mental, lluita contra el fracàs escolar, voluntariats i fins i tot activitats de sensibilització ambiental i promoció del consum responsable. L'Ateneu també actua com a centre cívic, que cada trimestre ofereix més de 200 tipus de tallers classificats en 13 àrees d'interès.




Àlvar Roda

Els ateneus fan identitat. Tinc la dèria que els polítics gestionen la identitat, però els qui fem la identitat som la societat civil, totes les entitats que configuren aquest teixit associatiu de Catalunya. Per tant, això des de fa molts anys s'ha anat fent, però ho hem de recuperar una mica i col·laborar amb aquesta identitat de Catalunya, i hem de tenir molt present això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.