El STQBlack torna a les arrels

El festival de música negra de Sant Cugat celebra la 9a edició del 8 a l'11 de juny


  • Comparteix:

Ricard Valls, Paloma Ventura i Esther Madrona / Foto: Cugat Mèdia

Ricard Valls, Paloma Ventura i Esther Madrona / Foto: Cugat Mèdia

El STQBlack, el festival de música negra de Sant Cugat, celebra enguany la 9a edició amb la intenció de posar en valor les arrels de la música. 'El rap, el rock, el trap, tota la música actual surt del blues i el jazz', ha destacat un dels impulsors de la iniciativa, Ricard Valls. El festival tindrà lloc del 8 a l'11 de juny al parc de Can Vernet, de manera gratuïta i oberta a tothom, amb un cartell on destaquen noms com Clarence Bekker, Les Testarudes, Kairo Band i Mirla Riomar.

Amb la voluntat d'acostar-se als orígens, el STQBlack organitzarà tres nits temàtiques: una centrada Amèrica, una altra en Jamaica i una tercera en l'Àfrica. No només hi haurà concerts: la programació inclou propostes com una rua al ritme de Karabassà, una jornada de vinils participatives i activitats familiars, fetes amb la col·laboració d'Escoles Coeducatives. També hi haurà una fira d'artesans i es mantindrà la col·laboració amb el col·lectiu Top Manta. El festival col·labora amb la cervesera Espiga, que signa la beguda oficial: la cervesa Power to the llúpol.

Alma Afrobeat, Delickites, Dimas, The Neighbour, Attih Soul, Guatatiboa i Gatzara completen el cartell de STQBlack 2023.

La presentació del festival ha tingut lloc aquest dimecres a la plaça Augusta, amb la presència de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha lloat el creixement d'un festival que ofereix "una programació cultural de gran qualitat".

CONSULTA EL PROGRAMA DEL FESTIVAL


Ricard Valls

Gairebé tota la música d'avui dia surt del blues i el jazz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.