S'inicien amb retard les obres d'enginyeria del teatre de La Unió i la Sala Clavé

L'empresa Imesdé té previst acabar les obres en vuit mesos, i per tant, es podria estrenar cap al desembre després de problemes i augments dels costos


Temes relacionats

Les obres del Teatre la Unió començaran abans que acabi l'any (13/des/22)

Les obres del Teatre La Unió, en mans de l'empresa responsable dels de Terrassa, Girona i Tarragona ( 9/des/22)


  • Comparteix:

Les obres del nou teatre de la Unió Santcugatenca ja han començat / Foto: Ajuntament

Les obres del nou teatre de la Unió Santcugatenca ja han començat / Foto: Ajuntament

La Unió Santcugatenca podria tenir el teatre acabat a finals d'aquest any, si no hi ha més retards. Les esperades obres d'enginyeria del teatre i la Sala Clavé van començar fa quatre setmanes, tot i que en un principi l'Ajuntament va anunciar que ho farien a finals del 2022. L'empresa adjudicatària, Imesdé, que ha tardat uns mesos per arrancar la feina perquè ha tingut problemes de suministrament de materials, ha començat els treballs posant el cablejat de tota la sala. Si es compleixen els terminis anunciats, que les obres durarien uns vuit mesos, el teatre estaria acabat cap al mes de desembre de 2023. Les obres es van adjudicar a finals de l'any passat per 2,66 milions d'euros, tot i que el projecte inicial tenia un cost inferior.

Aquesta setmana l'alcaldessa i candidata d'ERC a la reelecció, Mireia Ingla, i la regidora de Cultura i número 3 de la llista republicana, Esther Madrona, van fer una visita d'obres.

El Teatre la Unió va tancar portes el 2015 per encarar la rehabilitació de l'edifici, que va tornar a reobrir el 2019 ja remodelat i va tornar a acollir entitats el 2020. Quedava pendent l'adequació escenotècnica del teatre, que tot just han començat ara.

En concret, el projecte preveu les tarimes, les instal·lacions de la caixa escènica, la il·luminació, els sistemes i elements vinculats a l'acústica, la graderia, les butaques del públic, les instal·lacions dels camerinos i els elements sonoreductors.

L'empresa adjudicatària de les obres, Imesdé, de la Garriga, ja ha estat al capdavant d'altres equipaments com el Teatre Principal de Terrassa, el Teatre Municipal de Girona i el Teatre Tarragona, entre d'altres. El projecte, dels mateixos arquitectes que van rehabilitar l'edifici de La Unió -Dilmé Fabré Torras i Associats-, preveu que sigui un espai flexible amb grades retràctils que permetran encabir fins a 400 espectadors asseguts i 800 a peu dret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.