Patricia Al Sur (DJ i VJ): 'L'energia de les dones a la música és diferent i és un camp que s'ha d'explorar'

El 9 de març se celebra el Dia Internacional dels DJs, un camp musical encara molt masculinitzat


  • Comparteix:

Patricia Al Sur és una DJ, VJ i artista visual de la Floresta que es va introduir al món dels disc-joqueis fa cinc anys. La música, però, l'ha acompanyat sempre perquè, com explica ella mateixa, té la necessitat de col·leccionar cançons. En aquest 9 de març, Dia Internacional dels DJs, Al Sur recorda que tot i que la dona és una minoria en aquest món musical, la seva presència ha anat en augment i és cada cop més present.

"Ha estat un camí bonic i interessant", recorda Al Sur en declaracions a Cugat Mèdia preguntada pel seu procés d'introducció en un món tradicionalment molt masculinitzat. "També ha estat molt reflexiu" diu Al Sur, que afegeix que ho viu "amb la llibertat de saber que tenim l'espai per utilitzar-ho i perquè l'habitem i perquè totes fem el que ens agrada."

Per a aquesta artista, les energies femenines aporten diferents sensacions i profunditat a les creacions d'un món que està molt acostumat a escoltar ritmes creats des d'un vessant masculí. "L'energia de les dones també a la música, doncs, és diferent" opina Al Sur. "És un camp que s'ha d'explorar perquè d'alguna manera se sent diferent", considera i afegeix que "crec que s'han d'obrir els ambients i deixar-nos col·laborar en els espais de música i de DJ."

Al Sur és, a més, l'organitzadora de Florecer, un festival d'arts visuals que arriba enguany a la seva 3a edició. El 25 de maig, 3 DJs i 3 VJs es donaran cita al Casino de la Floresta en una festa on, sobretot, es vol donar a conèixer el talent local.

La Dj i Vj Patricia Al Sur amb el Dj i membre de Sotasons, Riki Undersounds al Cafè Belgrado

La Dj i Vj Patricia Al Sur amb el Dj i membre de Sotasons, Riki Undersounds al Cafè Belgrado / Foto: Cugat Mèdia



L'aposta de Sotasons pel talent femení

L'entitat Sotasons té com un dels seus eixos ideològics, buscar la paritat als escenaris per mostrar molts referents femenins. "Creiem en aquesta importància de què si hi ha unes dones tocant a l'escenari, la guitarra, la bateria, la trompeta... inspiraran a altres dones del públic a què també ho puguin fer i crear i generar els seus propis projectes i grups. I és que sempre han estat uns espais molt masculinitzats", explica el DJ Riki Undersounds, portaveu de Sotasons.

Tot plegat ho demostren amb programacions com el Womonth del Cafè Belgrado, que ja fa quatre anys que tiren endavant durant el mes de març, i d'altres propostes més arrelades com el StQBlack o el cicle de música en viu del Bocamoll, on la visualització del talent femení sempre és present.






Patricia Al Sur

Ha estat un camí bonic i interessant. També molt reflexiu i amb la llibertat de saber que tenim l'espai per utilizar-ho i perquè l'habitem i perquè totes fem el que ens agrada.

Patricia Al Sur

L'energia de les dones també a la música, doncs, és diferent. És un camp que s'ha d'explorar i que tots l'explorem d'alguna manera i se sent diferent. Llavors, crec que s'han d'obrir els espais i els ambients i deixar-nos col·laborar en els espais de música i de Dj.

Riki Undersounds

Creiem en aquesta importància de que si hi ha unes dones tocant a l'escenari, la guitarra, la bateria, la trompeta... inspiraran a altres dones del públic a que també ho puguin fer i crear i generar els seus propis projectes i grups. I és que sempre han estat uns espais molt masculinitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.