Sant Cugat es mou al ritme de la música contemporània

El festival de Dansa Metropolitana ha retornat un any més a Sant Cugat amb noves propostes i espectacles


  • Comparteix:

La dansa contemporània torna a brillar a Sant Cugat. La 7a edició de Dansa Metropolitana ha fet ballar els santcugatencs a ritme de música urbana; les diferents propostes culturals han permès al públic conèixer de prop els diferents estils i formes de ballar que parteixen d'aquest subgènere. Aquest diumenge la plaça Victòria dels Àngels ha estat l'epicentre de la sessió de dansa urbana. El públic santcugatenc ha gaudit de la proposta 'Artèries', un projecte de l'Escola Sant Cugat on hi han participat 16 estudiants del centre sota la direcció creativa i artística de Clara Pons. Després, la banda de hip-hop Brodas Bros ha fet vibrar el centenar d'assistents amb el seu ritme hipnòtic i les acrobàcies dels ballarins sobre els monocicles elèctrics en l'espectacle 'Sliders'.

La coordinadora del programa de Dansa Metropolitana a Sant Cugat, Núria Segovia, ha posat en relleu com és d'especial que Dansa Metropolitana hagi fet una aposta clara pels balls urbans. Per la seva banda, la directora de l'Escola Sant Cugat, Rosa Lechón, ha explicat que l'espectacle 'Artèries' és un projecte on a cada municipi, un coreògraf ha transmès i explicat en deu sessions un ball per realitzar a l'edició d'enguany.

Dissabte de pluja i dansa

Aquest dissabte la pluja ha obligat a traslladar les activitats del carrer al vestíbul del Teatre-Auditori. La jornada va començar amb 'Fantasie Minor', de Marco da Silva Ferreira, un espectacle que ha posat sobre l'escenari un coreografia on un ballarí i una ballarina comparteixen espai limitat i que està inspirada en la 'Fantasia en fa menor' de Schubert. L'artista Panda Waack ha portat 'Beautiful Chaos', una proposta que posa de manifest una posició vulnerable des de la qual la ballarina s'empodera. Ha estat un espectacle que combina dansa contemporània, flamenc i 'waacking', segell personal de la intèrpret. A la tarda, la jove companyia de dansa de l'Institut del Teatre, IT Dansa, ha omplert el Teatre-Auditori amb un espectacle compost per tres peces i que vol servir com a porta d'entrada a la dansa contemporània per al públic general.

El plat fort del festival arriba el 17 de març, a les 19 h, al Teatre-Auditori, amb l'estrena a l'estat espanyol de l'espectacle internacional 'Zéphyr', del coreògraf Mourad Merzouki amb la companyia francesa Käfig. Prèviament, s'oferirà un assaig obert de la funció. A més, el dissabte 16 de març, la mateixa companyia oferirà una classe magistral gratuïta per a 40 participants.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA DE LA DANSA METROPOLITANA A SANT CUGAT


Rosa Lechón

Dins de la Dansa Metropolitana s'ha fet el projecte 'Artèries'; a cada lloc on s'ha fet, un coreògraf, en aquest cas, la Clara Pons, ha fet una trasnmissió d'una coreografia d'quest projecte



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.