Pedra i Sang no es podrà representar a l'Església del Monestir perquè Blai Blanquer 'no vol'


Temes relacionats

La candidatura de Conesa a les municipals se sotmet avui al vistiplau de la militància de CiU (13/oct/10)

Joan Calderon, candidat d'ICV a les municipals (23/jul/10)


  • Comparteix:

Escena de Pedra i Sang

Escena de Pedra i Sang

Els Amics de Pedra i Sang denuncien que no podran representar Pedra i Sang a l'Església del Monestir, amb motiu dels 10 anys de representació de l'obra, perquè al Mossèn Blai Blanquer 'no li agrada' ja que és 'atemptatòria cap a l'Església' i 'no vol', segons han explicat a Cugat.cat membres de l'entitat. L'associació cultural defensa que en cap cas l'obra ataca als creients, i que si l'Església no pot acceptar una crítica, en el marc d'una obra teatral còmica i familiar, és que 'no viu al segle XXI'.

Segons la presidenta dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, l'entitat va demanar permís a Blai Blanquer per fer l'obra, o només una escena o, fins i tot, una altra obra, una cantata basada en la mateixa història. El Mossèn va rebutjar totes les ofertes, ha explicat.

El membre de Pedra i Sang, Jaume Pla, ha explicat que Blai Blanquer 'no vol' que l'obra es representi a l'Església.

Jaume Pla

Blai Blanquer no vol. I, com que el tema no li interessa, ho veta de manera sistemàtica.


Vilarasau ha subratllat que Pedra i Sang no atempta contra l'Església, i ha recordat que fins i tot l'autor de l'obra, Josep Maria Jaumà, estava disposat a canviar algunes escenes. Tot i això, diuen els Amics de Pedra i Sang, Blai Blanquer no vol, i critiquen que 'tot són excuses'.

Són declaracions a Cugat.cat.

Dolors Vilarasau

A l'obra hi ha humor molt blanc, és una comèdia familiar que la poden veure nens. Si Blanquer no ho pot assumir, és que no viu al segle XXI.


El membre de l'associació dels Amics de Pedra i Sang, Eduard Jener, creu que és 'una mica fort' que Blai Blanquer es faci operari d'aquesta decisió, ja que l'Església 'forma part de la identitat del poble,' i és de tots els santcugatencs, creients o no creients.

Com que no podran presentar l'obra a l'Església, l'entitat actuarà, com porta fent des de fa 10 anys, a la sala Capitular del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.