El Centre de Restauració de Béns Mobles compleix tres dècades amb l'objectiu de reforçar vincles amb Sant Cugat


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, celebra els seus 30 anys amb la mirada posada en establir més vincles amb Sant Cugat. Així ho ha assegurat la seva directora, Àngels Solé, durant l'acte de celebració que ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Moja de Barcelona. El regidor de Cultura, Xavier Escura, que ha assistit a l'acte en representació de la ciutat, ha assegurat que l'Ajuntament treballarà per construir un teixit comú amb l'equipament, malgrat que aquest sigui d'àmbit nacional.

Durant tres dècades, el CRBMC s'ha convertit en una institució de referència per als professionals de la restauració i la rehabilitació de béns mobles, establint criteris de conservació basats en la mínima intervenció i el màxim respecte a la integritat de l'obra.

La directora del centre, Àngles Solé, ha reivindicat la figura dels restauradors per la seva tasca en la conservació del patrimoni del país. A més, ha dedicat unes paraules a Sant Cugat, que va acollir el centre per primera vegada al Monestir i des de 2003 a Valldoreix, i ha assegurat que un dels reptes de futur és establir més vincles amb la ciutat.

Àngels Solé

La ciutat de Sant Cugat i el CRBMC han d'intentar estrènyer més els vincles que ens uneixen.


En aquest sentit, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat que, tot i que es tracta d'un equipament d'àmbit català, Sant Cugat pot aportar el seu gra de sorra per construir un teixit comú amb el CRBMC.

Xavier Escura

Un equipament d'abast nacional el deu a tot el país. Nosaltres col·laborarem proposant el territori i establint un vincle similar al que tenim amb l'Arxiu Nacional de Catalunya.




En els seus 30 anys de vida, el centre ha restaurat més de 20.000 béns culturals d'arreu del Catalunya i ha treballat per què la societat tingui consciència de la memòria del país a través del patrimoni. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha presidit l'acte, ha recordat, entre d'altres, la figura de l'impulsor d'aquesta iniciativa, l'exconseller Max Cahner, i ha elogiat la feina dels restauradors. A més, ha subratllat la importància de valorar el patrimoni del propi país.

Ferran Mascarell

La principal riquesa del nostre país és el patrimoni i l'enginy per construir-lo i conservar-lo.


El CRBMC treballa per impulsar la formació, la innovació i la recerca aplicada a la conservació i restauració. De fet, el centre ha esdevingut una peça clau en la formació dins del sector, gràcies a la col·laboració amb la facultat de Belles Arts i l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

L'acte de celebració ha servit també per presentar una publicació commemorativa dels 30 anys on es repassen algunes de les principals obres amb què ha treballat el centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.