Neixen les Nits a Sant Cugat amb una vintena de propostes culturals a la ciutat


Temes relacionats

Les Nits a Sant Cugat inclouen un concert de pop-rock impulsat per Cugat.cat ( 7/jun/13)

'Les Lectures a la Fresca' giraran en torn de Salvador Espriu ( 6/mar/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat enceta una nova proposta cultural, les Nits a Sant Cugat, que aplega activitats com les Nits de Música al Claustre, les Lectures a la Fresca i visites nocturnes al Monestir amb actuacions musicals. En total, són una vintena de propostes per viure la ciutat que començaran divendres de la setmana vinent i s'allargaran fins al 16 de novembre.

Sota el paraigua de Nits a Sant Cugat s'apleguen una vintena de propostes: el cicle Nits de Música al Claustre, les visites de nit amb notes musicals al Claustre del Monestir, les Lectures a la Fresca, una ballada nocturna de sardanes, la nit de música local i 'Reneix a Sant Cugat'.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha fet èmfasi en l'accent santcugatenc d'aquesta proposta, tant en la vessant organitzadora com en els artistes que hi actuen.

Xavier Escura

Un tema que volia destacar és el perfil santcugatenc de les Nits a Sant Cugat, tant des del punt de vista de les entitats que ho organitzen com la gent que està involucrada.


Les Nits de música al Claustre són un seguit d'actuacions musicals i una lectura dramatitzada que tindran lloc al Claustre des de divendres de la setmana vinent fins al 22 de setembre. 10 concerts que es faran els divendres, dissabtes i diumenges d'aquest trimestre amb un preu d'entrada de 10 euros. Alguns artistes convidats són Erwyn Seerutton que enceta el cicle, la Societat Coral la Lira, la Symfonia Jong Twente i Joan Chamorro Trio amb Eva Fernández.

Una nova proposta són les visites de nit amb notes musicals, també al Claustre. Es tracta de visites guiades que compten amb actuacions musicals d'una hora i mitja. El violoncel de Jordi Claret, la soprano santcugatenca Júlia Farrés, el violí de Joan Espina i el traverso de Montserrat Gascón posaran el punt musical a aquestes vetllades. Aquesta iniciativa començarà dissabte de la setmana vinent i finalitzarà el 16 de setembre, amb un preu de 15 euros.

Les Lectures a la fresca organitzades per l'Associació Amics de Pedra i Sang també s'engloben dins les Nits a Sant Cugat. Una activitat que es podrà veure entre el 4 i el 18 de juliol a diverses places. Enguany, la 9 edició d'aquesta iniciativa se centra en Salvador Espriu.

Alguns dels participants en aquestes propostes han avançat a Cugat.cat com seran les seves actuacions, és el cas de la membre de l'equip directiu de l'Escola de Música Fusió, Gemma Navarra; el president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró, i el director del Cor de Gospel Sant Cugat, Erwyn Seerutton.

Participants

A les Nits de Sant Cugat inclouen la participació d'una jove orquestra del nord d'Holanda. / Hi ha com a novetat una ballada noctura a l'entorn del Monestir. / Serà una barreja de gospel i jazz.


Com a activitats puntuals, les Nits a Sant Cugat proposen una ballada nocturna de sardanes per al 17 de juliol a dos quarts d'onze de la nit a la plaça d'Octavià amb la Cobla Contemporània Sardaxou; una nit de música local el 19 de juliol a la plaça de Barcelona, i la proposta 'Reneix a Sant Cugat' protagonitzada pel Cor Aulos que tocarà el Concert del Decameró.

Les Nits a Sant Cugat també estaran presents a Twitter amb l'etiqueta #NitsaSantCugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.