El PIB a Sant Cugat ja supera els nivells previs a la pandèmia

La ciutat té un PIB per habitant de 57.300 euros


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu el centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu el centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Producte Interior Brut (PIB) per càpita a Sant Cugat és de 57.000 euros. Són dades avançades per l'Idescat de 2022, que reflecteixen que aquest valor ha crescut un 10,4% respecte a 2021. D'aquesta manera, se supera a la ciutat els valors previs a la pandèmia. Al rànquing català de municipis de més de 50.000 habitants, Sant Cugat només té per sobre el Prat de Llobregat.


Sant Cugat s'ha sobreposat al sotrac que va suposar la pandèmia de la Covid-19 en l'economia. Així, el PIB per habitant se situa en 57.300 euros l'any 2022, per sobre dels 53.600 de 2019, abans de la crisi sanitària.



El Prat de Llobregat era l'únic gran municipi de Catalunya que encara no havia assolit el PIB per habitant previ a la pandèmia. Ara, no només el supera, sinó que es posa al capdavant de la classificació. La situació es deu al fet que, amb l’aeroport i altres indústries, el Prat de Llobregat té un VAB de serveis molt elevat, per sobre del 80%.

Municipis de més de 50.000 habitants



Només 11 comarques de Catalunya havien recuperat els nivells de PIB per habitant previs a la pandèmia l’any 2021, segons dades publicades aquest divendres per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les que més van aconseguir repuntar, amb augments de més del 10%, van ser la Ribera d’Ebre (16,6%), la Terra Alta (13,2%) i el Pallars Jussà (10,3%). En canvi, les que més havien perdut en PIB per habitant eren algunes de les més dependents del turisme: la Cerdanya (-13%), el Pallars Sobirà (-13,3%) i Aran (-18,7%). Les altres comarques que van mantenir o recuperar el PIB per habitant van ser l’Anoia (0,9%), el Baix Camp (1%), Berguedà (0%), Montsià (6,1%), Pla d’Estany (1,8%), Pla d’Urgell (4,2%), Segrià (1%) i Vallès Oriental (1,1%).





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.