Nou ERO a Delphi per l'empitjorament de les expectatives de l'automoció


Temes relacionats

Acord a Delphi per no aplicar l'ERO a la planta de Sant Cugat ( 4/des/08)

Manifestació dels treballadors de Delphi contra l'ERO (27/nov/08)

Continuen les mobilitzacions dels treballadors de Delphi (25/nov/08)

Trencades les negociacions entre sindicats i direcció per l'ERO de Delphi (17/nov/08)

L'ERO de Delphi es discuteix avui al departament de Treball (17/nov/08)

L'alcalde, convençut que Delphi continuarà a Sant Cugat després de trobar-se amb el comitè d'empresa (12/nov/08)

Delphi reconeix pèrdues de 40 milions en quatre anys, però manté l'aposta 'estratègica' per Sant Cugat ( 4/nov/08)

El comitè d'empresa demana a la direcció de Delphi que busqui alternatives a l'ERO ( 4/nov/08)

La direcció de Delphi volia acomiadar eventuals per fer front a la davallada de producció ( 3/nov/08)


  • Comparteix:

Factoria de Delphi a la Rambla Torrent del Xandri

Factoria de Delphi a la Rambla Torrent del Xandri

La multinacional Delphi presentarà un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la planta santcugatenca per fer front a la davallada de la demanda del sector de l'automoció. Segons l'empresa, els principals clients de la factoria reduiran un 30% la seva producció el primer semestre de l'any i això obliga la planta de Sant Cugat a suspendre temporalment la seva activitat. Direcció i comitè d'empresa han obert una ronda de negociacions per concretar de quina manera s'organitza l'aturada de la producció.

La direcció de la planta assegura que les previsions del desembre, quan es va pactar amb el comitè d'empresa un pla de flexibilitat per evitar l'aplicació d'un primer ERO, s'han vist alterades per les primeres dades del 2009. La fàbrica de Renault Motors a Valladolid, per exemple, preveu aturar l'activitat 24 dies fins el mes de maig i reduirà un 27% la fabricació. La francesa PSA s'aturarà sis dies i reduirà la producció un 29% al gener, i la coreana SsangYong ha anunciat suspensió de pagaments i podria desaparèixer del mercat. Això fa que Delphi hagi rebaixat la previsió de producció de bombes d'injecció per aquest any d'1'4 milions fins a 895.000 unitats.

El director de recursos humans de Delphi a Sant Cugat, Rogelio Oficialdegui, ha explicat a Cugat.cat que la solució de la flexibilitat ja no és suficient i que ara caldrà presentar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Rogelio Oficialdegui

Aquest canvi radical d'expectatives fa que el pacte amb el comitè d'empresa hagi quedat petit. Aparquem la fórmula de flexibilitat i plantegem l'ERO.


La direcció proposarà aturar la línia de producció de la bomba DFP1 40 dies entre febrer i agost. La línia que produeix la bomba d'injecció DFP3 s'aturaria 38 dies en el mateix període. Les condicions d'aquesta mesura, però, encara s'han d'acordar amb el comitè d'empresa en una ronda de negociacions que començarà formalment la setmana que ve. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha dit a Cugat.cat que estan oberts a negociar l'ERO amb la direcció.

José Antonio Morán

L'empresa tornarà a presentar un ERO per fer front a aquesta nova situació, però una altra cosa serà que després de les negociacions tiri endavant.


Recordem que al desembre la direcció i el comitè d'empresa de Delphi van acordar no aplicar l'ERO que havia d'afectar 850 integrants de la plantilla. Les dues parts van consensuar una solució perquè els treballadors recuperessin els dies no treballats en unes condicions més favorables que les previstes en l'ERO. La direcció de la planta descarta, ara, engreixar més la bossa d'hores pendents perquè considera que no es podran recuperar amb les actuals previsions de producció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.