Treball sense retallades i amb garanties de futur, reclamacions dels sindicats el Primer de Maig


Temes relacionats

El SOM formarà els treballadors de Sharp per a la nova producció de la planta (27/abr/11)

Els treballadors de Sharp ratifiquen l'ERO amb el 86% de suport (30/mar/11)

Sant Cugat és el municipi de la comarca amb més treballadors afectats per un ERO (21/mar/11)

Indo preveu menys acomiadaments per l'ERO a Sant Cugat (26/gen/11)

MútuaTerrassa acorda retallar el 3,7% dels sous dels treballadors dels CAP de Sant Cugat per evitar l'ERO (16/jul/10)

Els treballadors de Delphi aproven l'acord entre la companyia i el comitè d'empresa ( 1/jul/10)

Confiança unànime en la continuïtat de Delphi, tot i la incertesa del sector automobilístic ( 9/jun/09)


  • Comparteix:

Manifestació del Primer de Maig de Barcelona. / Font: ACN

Manifestació del Primer de Maig de Barcelona. / Font: ACN

Els sindicats reivindiquen garanties de futur per al manteniment de l'ocupació sense més retallades de drets laborals. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Treball, diversos comitès d'empresa de la ciutat han demanat compromís a empresaris i polítics per evitar que es continuï traslladant als treballadors les conseqüències de la crisi econòmica.

Des de l'inici de la crisi econòmica, diverses empreses de la ciutat han estat afectades per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO). Els sindicats han aprofitat el Primer de Maig per demanar garanties laborals en un Dia Internacional del Treball marcat per l'anunci de retallades dels sectors públics i per l'increment de la taxa d'atur a Catalunya que supera les 727.000 persones, un 19% de la població activa.

Una de les empreses més afectades per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) de la ciutat ha estat Delphi. Tot i que la planta santcugatenca manté la càrrega de feina, sindicats i direcció es troben immersos en el procés de negociació del conveni col·lectiu que ha de garantir el futur de la producció i dels llocs de treball. El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha detallat quines són les principals reivindicacions dels treballadors.

José Antonio Morán

Les reivincacions passen per la garantia del mantenimient del llocs de feina i de la viabilitat de la planta, així com les inversions. Cal mantenir el poder adquisitiu.




Com és habitual, el Primer de Maig s'ha desenvolupat amb diverses manifestacions pel territori català sota el lema 'Sí a l'ocupació, no a les retallades'. Tant Morán com el president del comitè d'empresa de Sharp, Eduard Pomar, han assegurat que, en el context de crisi actual, la principal preocupació de les plantilles és 'continuar treballant'.

Morán / Pomar

El treballador reclama garanties de futur. Que ens permetin continuar treballant. / Als anys de bonança es buscava aconseguir millores, però ara preocupa mantenir els llocs de treball.



Sant Cugat és la població del Vallès Occidental que ha registrat més treballadors afectats per expedients durant el 2010, amb 1.310 empleats. Tot i així, el nombre d'afectacions ha disminuït un 44% respecte l'any anterior. A la ciutat s'han formalitzat menys expedients que als municipis de l'entorn, però s'han incrementat un 26% respecte el 2009, segons les darreres dades del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.