L'activitat contractual de l'Ajuntament, a disposició dels ciutadans


Temes relacionats

La ciutat es dota d'un pla de mesures per prevenir la corrupció (18/feb/13)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la gerent de l'Ajuntament, Carme Oliver

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la gerent de l'Ajuntament, Carme Oliver

L'Ajuntament ha presentat per primera vegada l'activitat contractual del consistori referent als anys 2011 i 2012 i així ho volen fer en un futur per millorar 'l'eficiència, la transparència i el bon govern'. De la memòria es desprèn que el volum de contractació de l'últim any ha estat de 36 licitacions per un import de gairebé 14 milions d'euros, dels quals un 90% s'ha adjudicat per un procediment obert i un 10% per procediment negociat. Segons el consistori, això ha permès un estalvi del 21% en la despesa inicialment prevista.

Els procediments oberts sobre el total adjudicat han crescut l'últim any cinc punts percentuals respecte el 2011. Fa dos anys, l'import per procediment obert representava el 85% de la despesa total d'adjudicació i gairebé el 15% es va fer per procediment negociat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha valorat que 12 dels gairebé 14 milions gastats en contractes durant l'últim any s'hagin fet a través de procediments oberts, que permeten la presentació de més propostes empresarials i, per tant, trobar un preu més competitiu. Conesa ha destacat que d'aquesta manera s'aconsegueix una millor transparència.

Mercè Conesa

El 90% del que licita l'Ajuntament es fa per procediments oberts. És una bona dada perquè són més transparents.


Per rebaixar progressivament la despesa corrent per dedicar-la a polítiques assistencials i de serveis a les persones, l'equip de govern ha revisat les condicions de les concessions per reduir la despesa de caràcter fix i adequar-la a la situació d'ajust pressupostari. En aquest sentit, l'Ajuntament ha estalviat un 21% en la despesa inicialment prevista durant l'últim any. Una xifra que des del consistori consideren 'límit' com ha explicat la gerent, Carme Oliver.

Carme Oliver

El que hem fet durant l'any 2012 és la repensada de tot plegat. Més reducció respecte això és difícil.


L'aposta ara de l'Ajuntament és introduir la licitació electrònica amb la qual ja s'està treballant de manera pionera aquest any. Segons el consistori, aquest sistema de licitació permet integrar per via electrònica els processos de l'Ajuntament i dels licitadors, de manera que les transaccions són més segures, ràpides i transparents. A través d'una plataforma, els licitadors tenen accés en temps real a tots els processos actius relacionats amb la seva activitat.

Segons l'Associació Nacional d'Empreses d'Internet, les administracions estatals s'estalviarien més 7.500 milions d'euros anuals si licitessin els concursos públics de forma completament electrònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.