ICV i EUiA oficialitzen l'acord per participar plegats a les eleccions municipals


  • Comparteix:

Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa han formalitzat l'acord per concórrer conjuntament a les properes eleccions municipals. El compromís de les dues formacions vol anar més enllà dels comicis i estendre's en un treball conjunt durant els 4 anys de la legislatura.

D'aquesta forma, els dos partits de Sant Cugat volen traduir l'acord que el juny de l'any passat van subscriure les executives nacionals d'aquestes formacions d'esquerra. El president d'ICV, Xavier Boix, ha subratllat que aquest acord és fruit d'un llarg procés participatiu per confegir el programa electoral on les dues formacions han treballat colze a colze, i que ha de perdurar en els pròxims anys:

Xavier Boix

El nostre compromís no s'acaba amb les eleccions


Entre els primers llocs de la llista electoral, EUiA comptarà amb dos representants, Jaume Rodríguez i Montserrat Domingo, que ocuparan la sisena i setena posició, respectivament. Rodríguez ha destacat que l'acord NO suposa l'absorció del seu partit, sinó potenciar la unitat dels grups d'esquerra:

Jaume Rodríguez

Això no suposa una absorció, tot i que hi haurà una unitat d'acció


El president d'ICV ha remarcat que les posicions d'EUiA a la llista s'han decidit de mutu acord, i amb un consens important pel que fa a la presència de dos independents en els primers llocs de la candidatura. Boix s'ha mostrat convençut que aquest acord donarà un important impuls als resultats a les urnes, recuperant molts electors que l'any 99 van penalitzar la divisió entre les dues formacions. L'acord també ha permès crear la Candidatura única de Progrés a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.