La Plataforma per la Defensa de Collserola està 'decebuda' per les propostes mediambientals de CiU i PSC


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola s'ha mostrat decebuda per les propostes dels dos partits majortitaris a Sant Cugat, CiU i PSC, en relació a la protecció de l'entorn natural. Des de la Plataforma s'afirma que després de 9 anys de lluita per la defensa de Torre Negra, les principals formacions polítiques no han incorporat al seu programa criteris de sostenibilitat en altres àmbits.

Les respostes dels partits a l'enquesta de la Plataforma han posat de relleu que el consens assolit per protegir Torre Negra no s'ha traslladat a altres amenaces al medi ambient, com el Centre Direccional o el Túnel d'Horta. El portaveu de la Plataforma, Kristian Herbolzheimer, ha confessat la seva decepció per la postura dels dos partits majoritaris.

Kristian Herbolzheimer

Cap dels dos partits principals han incorporat en el seu discurs els criteris de sostenibilitat que han guiat la protecció de Torre Negra.


Les dades recollides per la Plataforma indiquen que els partits no han modificat gaire les seves propostes mediambientals en comparació amb l'enquesta de fa 4 anys. CiU, PSC i PP donen suport a la construcció del Túnel d'Horta, una de les amenaces principals en opinió de la Plataforma. Els tres partits de l'oposició reivindiquen la seva oposició a la Ronda Sud, que no és esmentada per CiU, PP i UNIS. El PSC es compromet a protegir els espais forestals, tot criticant la urbanització de La Floresta, mentre que CiU es mostra contrària al Centre Direccional, que compta amb el vist-i-plau dels socialistes de Sant Cugat i Cerdanyola.

La Plataforma destaca com a positiu l'aparent consens sobre la necessitat d'incrementar el grau de protecció actual de Collserola. Kristian Herbolzheimer.

Kristian Herbolzheimer

Hi un breu consens que el grau actual de protecció de Collserola no és suficient, i que els perills venen del PGM, principalment d'urbanitzacions i vials.


El consens es trenca, però, a l'hora d'avaluar l'actuació municipal durant aquest mandat. CiU i PP defensen la seva acció de govern, mentre els partits de l'oposició critiquen la urbanització de la Costa del Golf, Can Vilallonga, Can Busquets i l'ampliació del camp de golf. Segons la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, les propostes més ambicioses i innovadores en l'àmbit mediambiental les fan ICV i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.