Vols conèixer el perfil dels 25 regidors que formaran el nou ple municipal?


  • Comparteix:

El ple municipal tindrà 13 cares noves entre els 25 regidors elegits

El ple municipal tindrà 13 cares noves entre els 25 regidors elegits

El ple de l'Ajuntament es constituirà el 13 de juny amb 25 regidors, 13 dels quals són cares noves. Aquests càrrecs electes donaran forma al ple municipal més fragmentat de la història de Sant Cugat, amb un ventall de set partits polítics mai no vist a la ciutat. La irrupció de Ciutadans, el retorn d'ERC-MES i el creixement de la CUP-PC han provocat una renovació dels representants que inclou excàrrecs de la Generalitat, activistes, empresaris, un atleta, una gerent de perruqueria i el primer regidor d'origen equatorià.

Els 25 regidors elegits són els següents:

Grup municipal de CiU:

1.- Mercè Conesa: Llicenciada en Dret. Va ser nomenada alcaldessa al 2010 en substitució de Lluís Recoder i va ser elegida al 2011. Els resultats de les eleccions d'aquest diumenge permeten que pugui seguir presidint el ple municipal quatre anys més. És militant de CDC.

2.- Cristina Paraira: Mestra. Va entrar al ple al 2003 com a regidora de Serveis Urbans. Ha acabat aquest mandat com a tinenta d'alcalde de Presidència, Serveis Urbans i Sostenibilitat. És militant d'UDC.

3.- Carmela Fortuny: Logopeda. Va ser tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania entre el 2007 i el 2011. Fins al 2015 ha estat directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials de la Generalitat. És militant de CDC.

4.- Damià Calvet: Arquitecte tècnic i graduat en Ciències i Tecnologies de l'Edificació. Entra al ple per primera vegada. Ha estat director general de l'Incasòl els últims tres anys. Abans havia estat secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat. És militant de CDC.

5.- Eloi Rovira: Tècnic superior d'esports i capità de la secció d'atletisme del FC Barcelona. Durant els últims quatre anys ha estat coordinador d'entitats esportives de l'Ajuntament. Entra al ple per primera vegada. És militant de CDC.

6.- Carles Brugarolas: Economista, petit empresari i professor universitari. Al 2009 va entrar a l'Ajuntament com a responsable de l'Oficina d'Atenció a l'Empresari. En aquest darrer mandat, ha estat tinent d'alcalde d'Economia, Ocupació i Comerç. És militant d'UDC i president de la comissió d'economia del partit democristià.

7.- Susanna Pellicer: Llicenciada en Ciències de la Comunicació. Va ser vocal de CiU a l'EMD de Valldoreix del 2004 al 2007. Aquell any va entrar a l'Ajuntament com a regidora d'Immigració, Igualtat i Cooperació. En l'últim mandat ha estat tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania. És militant de CDC.

8.- Joana Barbany: Llicenciada en Periodisme, especialitzada en comunicació digital i consultoria estratègica. Al 2011 va ser nomenada regidora de Comunicació, Informació i Atenció Ciutadana, i al 2013 es va convertir en regidora de Comunicació, Antenció Ciutadana, Promoció de la Ciutat i Tecnologia. És militant de CDC.

9.- Joan Puigdomènech: Doctor en Física. Ha estat professor de la UPC i director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) entre el 2003 i el 2011. En l'últim mandat ha estat regidor de Medi Ambient. És militant de CDC.

10.- Esther Salat: Llicenciada en Pedagogia i diplomada en Educació Social. Des del 2011 ha estat regidora d'Educació, Universitat i Família. Anteriorment, havia estat tècnica municipal en diversos departament de l'Ajuntament. És militant d'UDC.

11.- Mayte Pérez: Gerent d'una perruqueria i empresària. Des del 2011 ha estat presidenta de l'associació Sant Cugat Comerç. Entra al ple per primera vegada i va a la llista de CiU com a independent.

Grup municipal de la CUP-PC:

12.- Núria Gibert: Treballa en l'àmbit de la producció i la dinamització cultural. Vinculada a l'esquerra independentista des de fa més d'una dècada. Involucrada en la CUP des del 2008. Entra al ple per primera vegada.

13.- Ignasi Bea: Llicenciat en Ciències Polítiques i militant en diferents col·lectius de l'esquerra independentista des dels 16 anys. Ha estat regidor de la CUP en aquest últim mandat.

14.- Ramon Piqué: Doctor en Traducció i Interpretació. Professor universitari i representant de la CUP al consell de barri de la Floresta. Entra al ple municipal per primera vegada.

15.- Dimitri Defranc: Biòleg. Activista i cooperador en defensa dels drets humans. Vinculat al moviment ecologista i animalista a l'Equador per la defensa de l'Amazones contra les petrolieres. Integrant de Procés Constituent, entra per primera vegada al ple. Serà el primer regidor d'origen equatorià al plenari.

Grup municipal de Ciutadans:

16.- Aldo Ciprián: Enginyer i empresari autònom. Membre fundador del partit al 2006. Entra al ple per primera vegada.

17.- Sergio Blázquez: Llicenciat en Economia. Coordinador de C's a la ciutat i exsecretari de la secció local de la formació. També és membre del consell general del partit a àmbit nacional. Entra al ple per primera vegada.

18.- Munia Fernández-Jordán: Advocada. Una de les últimes incorporacions del partit. Entra al ple per primera vegada.

Grup municipal d'ERC-MES:

19.- Mireia Ingla: Llicenciada en Dret. Ha estat col·laboradora de la comissió de Drets Humans a Ginebra. Va ser alcaldable a les eleccions del 2011, quan ERC va quedar fora del ple. Entra a ple per primera vegada.

20.- Ferran Villaseñor: Llicenciat en Ciències Polítiques i Història. Va ser regidor del PSC des del 2007 fins al 2015, i el seu alcaldable, fins que va abandonar el partit per incorporar-se a MES.

21.- Èric Gómez: Llicenciat en Dret i Ciències Polítiques. És portaveu de les JERC i entra al ple per primera vegada.

Grup municipal d'ICV-EUiA:

22.- Roser Casamitjana: Doctora en Bioquímica. Ha treballat més de 40 anys a l'Hospital Clínic com a investigadora. També ha estat professora universitària a la UB. Actualment està jubilada i ha estat regidora d'ICV-EUiA en l'últim mandat.

23.- Ramon Gutiérrez: Dissenyador gràfic. És soci fundador d'una cooperativa de treball. Vinculat a l'escoltisme i monitor de lleure. Entra al ple per primera vegada.

Grup municipal del PSC:

24.- Pere Soler: Llicenciat en Geografia i Història. Expert en logística internacional i estudis territorials. Vinculat als moviments veïnals de la ciutat, va ser president de l'associació de Veïns del barri Centre-Estació. Ha estat regidor del PSC en l'últim mandat.

Grup municipal del PP:

25.- Jordi Carreras: Llicenciat en Dret, advocat i professor a la UIC. Ha estat regidor i portaveu del PP en l'últim mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.