Pere Soler: 'Sant Cugat només avançarà amb pas ferm si el PSC torna a estar al govern de la ciutat'

Els socialistes han esmorzat amb la premsa local per fer valoració del mandat i escalfar motors per a les municipals de maig


  • Comparteix:

Moment de l'esmorzar amb la premsa / Foto: Cedida

Moment de l'esmorzar amb la premsa / Foto: Cedida

El PSC de Sant Cugat encara les eleccions municipals del 28 de maig amb la confiança de ser un partit decisiu per al futur de la ciutat. 'Hem vingut a transformar el govern i la ciutat' ha dit el primer secretari socialista local, Pere Soler, en un esmorzar amb la premsa aquest dimarts al matí. Soler s'ha mostrat satisfet de la feina feta al govern del tripartit i, en especial, amb les iniciatives sorgides des de les seves àrees: Hisenda, Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa, Comerç, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat, Transport, Educació, Universitat i Memòria Històrica. Acompanyat dels altres tres regidors, que tornen a repetir al capdavant de la llista electoral, Soler ha dit que 'Sant Cugat només avançarà si el PSC torna a estar al govern' i ha afegit que a l'únic partit a qui li tanquen la porta per pactar és a VOX.

"Vam venir per transformar el govern i la ciutat i ho estem aconseguint. Per tant, satisfacció i un balanç positiu" ha dit l'alcaldable socialista Pere Soler. "Allà on hem tingut responsabilitat de govern, hem donat el millor de nosaltres i hem complert amb escreix els objectius plantejats", ha afegit. De fet, s'ha mostrat convençut que "Sant Cugat només avançarà amb pas ferm si continuen aquestes polítiques progressistes i si el PSC torna a estar al govern de la ciutat".

El PSC només li tanca la porta a VOX en una futura negociació per formar govern i creu que si acabés pactant amb Junts per Sant Cugat -preguntat per la premsa-, no significaria un pas enrere, després d'haver format un govern tripartit d'esquerres els darrers quatre anys. "Hem implantat una manera de governar que és irreversible i és difícil fer un viratge cap enrere" ha dit Soler.

L'alcaldable i els tres regidors (Elena Vila, José Gallardo i Pilar Gorina) han fet repàs de les fites aconseguides en cada una de les seves àrees en aquests darrers anys marcats, han recordat, per la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

Una de les àrees més important per al PSC és la de Promoció Econòmica i, de fet, la seva regidora, Elena Vila, ha defensat que "l'empresa i el comerç també són patrimoni de la nostra ciutat". Vila s'ha mostrat convençuda de que "el teixit econòmic és el motor de la nostra ciutat i, per tant, no hi ha millor política social que fer una bona política activa de promoció econòmica i d'ocupació".

Els projectes cabdals per al PSC
Tot i valorar la feina feta dins el govern, el PSC també té "espinetes clavades" de projectes que haguessin volgut tirar endavant en aquests darrers quatre anys i que s'han quedat sobre la taula, o bé noves propostes que tenen en ment.

Elena Vila ha destacat el nou centre d'emprenedoria i la finestreta única empresarial com els principals objectius de la seva àrea. De la seva banda, Pilar Gorina ha dit que li hagués agradat poder tirar endavant la "moderna" escola d'educació especial convertida en un centre de recursos de suport a la inclusió, i haver doblat l'espai d'una escola bressol municipal, tot i que no ha volgut especificar quina era. José Gallardo ha lamentat no haver pogut implementar en la seva totalitat el nou pla de transport públic i haver fet una aposta de millora de l'estat de les voreres. D'altra banda, Soler aposta de nou per crear una estació central d'autobusos i plantejar la creació d'un centre de congressos polivalent i multiusos per acollir esdeveniments, fins i tot, internacionals. A més, considera que s'hauria de fer "un pas més per clarificar les relacions amb Valldoreix i ser capaços de signar un nou acord competencial i econòmic".

El PSC a Valldoreix
En la trobada amb la premsa també ha estat present Susanna Casta, vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix. Tot i que els socialistes no han valorat la tasca feta en aquest territori, han agraït la feina de Casta que "ha actuat moltes vegades com intermediària i ha estat un peça clau per a nosaltres".

El passat pacte de govern
Soler ha volgut recordar com van acabar pactant amb ERC-MES i la CUP-PC i ha dit que "van ser uns moments molt difícils. El procés estava a flor de pell i va ser una dificultat afegida per a nosaltres. Va ser difícil fer una tria i posar sobre la taula el relleu per poder fer polítiques progressites". En aquest sentit, l'alcaldable ha afegit que "l'acord es va assolir en base a un document de treball pragmàtic, ideològic i amb la mirada de fer un canvi a la ciutat".




Pere Soler

Vam venir per transformar el govern i la ciutat i ho estem aconseguint. Per tant, satisfacció i un balanç positiu. Allà on hem tingut responsabilitat de govern, crec que hem donat el millor de nosaltres i que hem complert amb escreix els objectius plantejats, no només amb l'acord de govern, sinó que hem anat un pas més enllà i Sant Cugat només avançarà amb un pas ferm si continuen aquestes polítiques progressistes i si el PSC torna a estar al govern de la ciutat.

Elena Vila

L'empresa i el comerç també són patrimoni de la nostra ciuta. Tenim el convenciment de que el teixit econòmic és el motor de la nostra ciutat i, per tant, no hi ha millor política social que fer una bona política activa de promoció econòmica i d'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.