Neus José (Independents): 'Volem obrir l'EMD a la ciutadania'

La participació i la voluntat de dominar les competències abans de demanar-ne més són alguns dels eixos de la candidatura


  • Comparteix:

La presidentaciable a l'EMD d'Independents, Neus José / Foto: Lluís Llebot (EMD

La presidentaciable a l'EMD d'Independents, Neus José / Foto: Lluís Llebot (EMD

Neus José és la candidata d'Independents a la presidència a l'EMD de Valldoreix, un càrrec que vol assolir per canviar 'totes' les dinàmiques. 'L'EMD no escolta, no dona resposta ni soluciona problemes', ha lamentat en l'entrevista electoral a Cugat Mèdia. La presidenciable aposta per una 'participació oberta a tota la ciutadania' perquè qualsevol persona 'pugui entrar a l'EMD, explicar el seu problema i solucionar-lo'. Més enllà de la participació, José aposta per millorar i concretar les competències de la vila, ara bé, reclama que les que ara mateix estan en mans de l'administració descentralitzada 'es puguin assolir' abans de demanar-ne de noves.

ESCOLTA-HO

La candidata es compromet també a canviar la relació que hi ha ara mateix entre l'EMD i l'Ajuntament de Sant Cugat, que considera "horrible". "Has de tenir bona relació, independentment del color polític d'un cantó o de l'altre", ha apuntat. També dispara un dard a Sant Cugat: "S'ha de fer pedagogia perquè hi ha qui pensa que Valldoreix és un barri". Seguint aquest fil, la candidata d'Indepents és partidària que la vila sigui un municipi independent, però creu que abans de fer cap cas caldria consultar-ho a la ciutadania.

Sobre l'habitatge, és partidària de propostes com el cooperativisme per garantir que sigui la gent de Valldoreix que "s'hi quedi". En aquest sentit, té dubtes sobre la construcció d'habitatge públic a la vila, ja que això propiciaria l'arribada de persones d'arreu del terme municipal de Sant Cugat, i ella vol prioritzar que sigui per a la gent de Valldoreix.

Des d'Independents, s'aposta per crear una centralitat que marqui una línia des de l'estació fins a la plaça del Mas Roig, però tot plegat passaria per fer abans un pla d'equipaments. En aquest sentit, la presidenciable José proposa la creació d'una biblioteca a la vila, que substitueixi el biblioaccés actual. Quant al projecte de l'escola de música, comparteix que cal una millora de l'equipament, però considera que el projecte que hi ha sobre la taula està "sobredimensionat".

Qui és Neus José?

Neus José és la presidenta de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, i tenia pensat presentar-se a les eleccions de la vila amb una agrupació d'electors. Finalment, va assolir un acord amb Independents per encapçalar la proposta d'aquesta formació per a l'EMD. José va ser vocal a l'EMD en les acaballes del mandat 2015-2019, en substitució de Quim Castelló. Amant de la música catalana, apunta com la seva tradició preferida de Valldoreix la recollida de cartes als Reis Mags, que organitza l'entitat que presideix.

[Nota de l'editor: aquesta entrevista va enregistrar-se abans de la junta de veïns del 18 de maig.]


Neus José

Volem obrir l'EMD a la ciutadania. Qui vulgui pot entrar i explicar el seu problema i nosaltres l'ajudarem a solvertar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.