Sant Cugat diu adéu a Jaume Tubau en un funeral multitudinari


  • Comparteix:

Més de 3.000 persones s'han congregat aquest dimarts al Monestir per dir l'últim adéu al tinent d'alcalde de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, mort aquest diumenge, víctima d'un càncer. Familiars, amics, companys de consistori i molts santcugatencs representants d'entitats i a títol individual han volgut acomiadar Tubau en un acte emotiu que ha servit per recordar el seu tarannà optimista, lluitador, alegre i de servei a la seva gent i al seu poble.

Sant Cugat s'ha acomiadat aquest dimarts del tinent d'alcalde de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, mort aquest diumenge a l'edat de 46 anys. En un acte massiu que ha tingut lloc al Monestir, familiars, amics i autoritats de la ciutat han volgut dir les darreres paraules a Tubau, destacant sobretot el seu tarannà alegre i optimista, la seva senzillesa i la seva vocació de servei als altres.

Un dels moments més emotius ha estat quan l'esposa de Tubau, Laura Pires, ha volgut dedicar unes paraules al seu marit i agrair-li la seva força i coratge i el seu amor per la seva família i la seva ciutat.

Laura Pires

De tots els anys que he tingut la sort de poder estar al teu costat, ens queda el que més has estimat, la Berta i el Miquel. I em queda el record i l'admiració de poder haver vist i entendre com t'has dedicat sense condicions al nostre poble que tant has estimat.


També la fillola de Jaume Tubau, la Júlia, ha volgut dedicar-li unes paraules, i ho ha fet recordant una frase que sovint repetia el tinent d'alcalde: "no vull lamentacions, només solucions".

Júlia, fillola de Jaume Tubau

Ha estat una estada curta entre nosaltres però intensa i plena, i avui és tot això el que fa que en pensar en tu deixem entreveure un nostàlgic somriure. Tu sempre deies "solucions i no lamentacions".


Entre els amics i familiars que s'han volgut acomiadar de Tubau, no hi ha faltat Ramon Grau, íntim amic del desaparegut regidor, que ha destacat la seva vocació de servei dels altres, una vocació, ha dit, que Tubau exercia en tots els àmbits de la seva vida sense tenir mai un no.

Ramon Grau

Sant Cugat era la teva vocació, i no et calia que fossis alcalde ni tinent d'alcalde, no et calien els títol. Eres el Jaume i la gent t'estimava per això, t'han estimat quan t'han conegut darrera el taulell o a l'Ajuntamnet, per la teva gran humanitat.


Per últim, també l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha volgut dedicar un missatge de comiat al tinent d'alcalde i li ha volgut agrair en nom de la ciutat la gran tasca al servei del poble i la seva predisposició cap a les entitats i cap als ciutadans.

Lluís Recoder

La seva mort és una gran pèrdua per la ciutat, per moltes entitats i persones a les que ajudava, per a tanta gent que l'apreciava i l'estimava per allò que significava, i sobretot, per ser com era. Malauradament, no anem sobrats de gent com ell.


La implicació de Jaume Tubau amb la seva ciutat s'ha vist reflectida en les més de 3.000 persones que han omplert de gom a gom l'església del Monestir i la plaça de davant del monument. Els seus companys de consistori, representants de l'esport local, del comerç, de diferents entitats i molts ciutadans a títol individual han volgut recordar la presència de Tubau darrera el taulell de la seva botiga, a l'Ajuntament o oficiant els nombrosos casaments que ha celebrat al llarg d'aquests anys.

També han assistit al funeral representants de la plana política nacional, com el vicesecretari general de Territori i Acció Municipal de CDC, Lluís M. Corominas, l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i representants de la Policia Local, Estatal i dels Mossos d'Esquadra o l'exjugador d'handbol del Barça, Enric Massip, entre d'altres.

Recordem que el ple de l'Ajuntament ha acordat, aquest dilluns, concedir a títol pòstum la medalla d'or de la ciutat, i que al vestíbul de l'Ajuntament hi ha habilitat un espai amb un llibre de signatures. Durant dilluns i dimarts, a més, les banderes de Sant Cugat i de Catalunya, han onejat a mig pal al balcó consistorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.