La Plataforma pel Sí de Sant Cugat aposta per l'Estatut com una millora de l'autogovern i el finançament de Catalunya


  • Comparteix:

La Plataforma pel Sí de Sant Cugat fa una crida a la ciutadania perquè s'afegeixi a la 'campanya cívica pel sí al nou Estatut'. Des d'aquest col·lectiu estan recollint signatures de persones del municipi destacades en diferents àmbits que donin suport al text estatutari. Entre d'altres arguments, la Plataforma considera que el nou Estatut enforteix les institucions, la capacitat financera i els instruments d'autogovern de Catalunya.

La recentment constituïda Plataforma pel Sí de Sant Cugat considera que cal apostar per un sí 'absolut i sense reserves' cap al repte que suposa el nou Estatut pels ciutadans i per Catalunya. En aquest sentit, han redactat un manifest on destaquen que aquest text 'és un pas important en el reconeixement de les aspiracions nacionals catalanes', i que 'enforteix les institucions, la capacitat financera de la Generalitat i els instruments d'autogovern'.

Un dels membres de la comissió promotora del manifest, Pau Calsamíglia, assegura que aquest Estatut ha de ser un punt de partida.

Pau Calsamíglia

Per nosaltres l'Estatut ha de ser un punt de partida, va més enllà de definir el nostre model polític d'autogovern. Jo crec que obre una via per establir a nivell estatal un sistema federal que seria la millor garantia al nostre autogovern


Des de la Plataforma consideren que refusar el projecte portaria el país a una situació d'estancament i pèrdua d'oportunitats'. En aquest sentit, un altre membre de la Plataforma, Jordi Casas, apunta que el text estatutari és fruit d'un moment i una conjuntura política que no hi ha cap garantia que es tornin a repetir.

Jordi Casas

Si l'Estatut no s'aprovés, com a mínim haurien de passar 3 anys per poder votar-ne un altre. I no hi ha cap garantia que d'aquí 3 anys estiguem en millors condicions per tenir un Estatut millor


Des d'aquest convenciment, la comissió promotora del Manifest pel Sí a l'Estatut està recollint signatures de diverses persones de la nostra ciutat o vinculades al municipi que puguin ser un referent per als ciutadans des de diferents àmbits. Entre els signants hi ha, per exemple, el catedràtic d'Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer.

Per últim, la Plataforma pel Sí a Sant Cugat fa una crida als ciutadans perquè vagin a votar massivament i recorden que el que es porta a referèndum és l'Estatut de Catalunya i, en cap cas, la gestió d'un govern o d'uns partits polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.