La tradició pren forma dins la Festa Major amb el seguici de la festivitat de Sant Pere


  • Comparteix:

A l'Ajuntament s'ha fet la recollida de les autoritats que tancaven la comitiva.

A l'Ajuntament s'ha fet la recollida de les autoritats que tancaven la comitiva.

La tradició ha arribat en aquesta festivitat de Sant Pere amb el seguici de Festa Major que obrien pas els gegants, Joan i Marieta, seguits dels caparrots, els bastoners de l'Esbarts, els balladors del Paga-li Joan i la corporació municipal. El seguici ha fet parada davant la casa de Francesc Vila i Trabal per retre homenatge a qui fou el recuperador del ball del vano i el ram fins arribar al Monestir amb la missa Major.

La tradició i les arrels de Sant Cugat han pres cos aquesta festivitat de Sant Pere amb el seguici de Festa Major que ha arrencat a dos quarts d'onze de la Plaça de Barcelona on ja l'esperava la corporació municipal per fer la recollida de les autoritats i iniciar un recorregut d'hora i mitja que acabaria a les 12 clavades a la llotgeta del monestir on els ha rebut el mossèn Blai Blanquers que ha oficiat la missa major.

No obstant, ja abans, de bon matí, a les 8, s'ha fet el repic de campanes i les Matinades de Sant Pere a càrrec dels grallers dels Castellers. El fet que enguany, la festivitat caigués en dimarts ha desangelat el recorregut que ha registrat menys seguiment que d'altres anys.

L'alcalde ha volgut destacar que el dia d'avui és un clar exemple de l'equilibri entre la voluntat d'innovar en la programació però sempre sense perdre les nostres tradicions com a elements identificatiu del 'poble' que som i conservem:

Lluís Recoder

El dia d'avui és el sentit de l'equilibri de la festa major com exemple del que és Sant Cugat. Una ciutat moderna perì alhora que conserva les tradicions.


Els encarregats d'obrir pas i marcar el seguici han estat els gegants que també han obert el ball del Paga-li Joan. El president del Geganters, Pere Royo, ha explicat que avui és el seu dia per excel·lència:

Pere Royo

Avui és el seu dia. Obren el seguici i també el Paga-li Joan. Faran molt bon paper.


Quim Pla, membre de Profeslo, ha valorat positivament el seguiment tot i la coincidència de Sant Pere en dimarts. Pla ha lamentat que això hagi pogut deslluir lleugerament el seguiment ja que per molts santcugatencs que treballen fora de la ciutat, avui, era dia laborable:

Quim Pla

Tot i ser dimarts hi havia força gent. Això potser ens ha ajudat a ser puntuals.


A la plaça Pere San s'ha fet la tradicional ofrena davant de la casa de Francesc Vila i Trabal, músic, i un dels grans impulsors de la recuperació de tradicions de Sant Cugat com el propi Paga-li Joan, però també Sant Medir. En va ser un dels grans dinamitzadors fins la vigília de la seva mort, 1981.

Em sortir de la Missa Major, s'ha fet l'Esclat de Festa a la Llotgeta del Monestir per donar pas al ball del 'vano i el ram'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.