El seguici de Sant Pere arrossega mig miler de persones per la ciutat


  • Comparteix:

Mig miler de persones ha participat en el seguici de Sant Pere, un dels actes centrals de la Festa Major. La comitiva, formada per entitats de cultura popular i els regidors de l'Ajuntament, ha finalitzat el trajecte amb la tradicional missa al Monestir.

El seguici ha començat a la plaça de Barcelona amb la recollida de les autoritats i l'esclat de la festa. El trajecte del seguici ha passat pels carrers del centre de la ciutat. Una de les parades amb més afluència de gent ha estat la plaça de Pere San, on ha tingut lloc l'ofrena a la casa de Francesc Vila i Trabal.

Els diables i el grup de percussió Kambala han estat els encarregats d'encapçalar la comitiva. Els han seguit els geganters amb en Valentí, el Joan i la Marieta, els caparrots i els bastoners de l'Esbart, entre d'altres entitats de cultura popular. Han tancat el seguici els ballarins del Paga-li Joan i les autoritats de l'Ajuntament.

El seguici ha continuat fins a la llotgeta del Monestir, on la comitiva ha estat rebuda pel rector de l'església, mossèn Blai Blanquer. A continuació, ha començat una missa amb el ball d'ofrena i la benedicció de rams. Escoltem dues membres dels bastoners de l'Esbart.

Participants del seguici

El seguici és un recorregut que fan totes les entitats pels carrers de la ciutat. / Hi ha molta gent que ens segueix mirant les actuacions que fem.


Després de la missa ha tingut lloc el popular ball del Paga-li Joan al passeig dels Plàtans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.