Casajuana: 'És un honor llegir el pregó de Festa Major'


Temes relacionats

L'escriptor i diplomàtic Carles Casajuana, pregoner de la Festa Major 2009 (12/jun/09)


  • Comparteix:

Carles Casajuana

Carles Casajuana

L'escriptor i ambaixador espanyol al Regne Unit, el santcugatenc Carles Casajuana, assegura a Cugat.cat que ser el pregoner de la Festa Major és una oportunitat per recuperar el contacte amb una ciutat de la qual s'ha distanciat per motius professionals. Resident a Londres, Casajuana es considera afortunat per tornar a Sant Cugat en plena celebració de Festa Major.

El darrer premi Ramon Llull està allunyat de la ciutat des de fa 20 anys per motius professionals. Ara, Casajuana tornarà a la ciutat on va néixer per llegir el pregó de Festa Major. Precisament, el fet de viure fora de Sant Cugat des de fa anys malgrat mantenir-hi residència marcarà el contingut del pregó. Ho ha avançat a Cugat.cat.

Carles Casajuana

És la mena de proposta que un escriptor pot agrair més. Llegir el pregó del seu poble és un honor per a qualsevol persona.









Casajuana va néixer l'any 1954 a Sant Cugat, on té la seva residència malgrat que el seu càrrec diplomàtic l'obliga a viure a Londres. Casajuana és llicenciat en Economia i en Dret per la Universitat de Barcelona i va ingressar al cos diplomàtic l'any 1980. Com a escriptor, Carles Casajuana ha publicat vuit novel·les. La més recent, 'L'últim home que parlava català', va rebre el premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes. També ha escrit l'assaig 'Pla i Nietzsche: afinitats i coincidències'.

Casajuana llegirà el pregó d'inici de la Festa Major el divendres 26 de juny, a les vuit del vespre, a la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.