270 activitats per als quatre dies de Festa Major, que manté el pressupost


Temes relacionats

Concerts de diversos estils i un concurs d'orgasmes, activitats destacades de la Festa Major d'enguany (31/mai/09)

'Bestiari', una nova publicació quinzenal, informarà de la programació de la Festa Major (26/mai/09)

Les Barraques de Festa Major canviaran de format per millorar la seguretat (29/abr/09)


  • Comparteix:

270 activitats ompliran els actes de Festa Major des de divendres de la setmana vinent fins al dia de Sant Pere. 70 entitats participaran de la celebració, que enguany té un pressupost de 280.000 euros, 20.000 més que l'any passat. A diferència de les edicions anteriors, una gestora formada per les entitats locals ha organitzat la programació, que tindrà activitats per a totes les edats.

La festa començarà divendres que ve amb el clàssic repic de campanes, el seguici d'inici de Festa Major i la lectura del pregó a càrrec de l'escriptor i diplomàtic santcugatenc Carles Casajuana. Una cercavila i el castell de focs, que repeteix al Turó de Can Mates, seran altres actes destacats del primer dia de la celebració.

Un dels canvis d'aquesta edició és que un convit amb música, coca de recapta i vi substituirà la tradicional estripada.

Aquesta és una de les novetats que ha introduït la gestora que ha organitzat de la festa, de la qual l'alcalde, Lluís Recoder, n'ha destacat l'aportació de 'gent nova i idees noves'.

Lluís Recoder

L'antiga comissió ha passat el relleu a una gestora que ha treballat i ha aportat noves idees, com el diari de Festa Major.



Tot i això, una de les membres de la gestora, Aïna Serra, explica que aquest any s'ha volgut seguir la línia de les edicions anteriors.

Aïna Serra

Seguir la línia vol dir fer una festa centralitzada, gratuïta i que mantingui les entitats com l'eix central de la festa.



Les principals actuacions musicals de la festa estaran protagonitzades per la rumba de Dijous Paella, la salsa de Banda Ashé, el flamenc de Son de la Frontera i les versions del grup Apache.

Barraques, que estrena ubicació al Turó de Can Mates, continuarà sent el punt de referència de l'oci nocturn juvenil. La fórmula de l'espai canvia de format i es divideix en quatre àrees temàtiques. El grup Love of Lesbian i el conjunt guanyador del cicle musical 'Mou-te' organitzat per Cugat.cat i l'Ajuntament seran els plats forts musicals. El propietari del bar Baobab, Halassane N'Diaye, serà l'encarregat de llegir el pregó de Barraques, una de les novetats d'enguany. La seguretat s'ha potenciat en aquesta edició, que no tindrà tanques i elimina els controls policials a l'entrada.

Un altre dels espais que no falta a la cita és la Caseta del Centro Popular Andaluz (CPA), que repeteix ubicació al carrer Josefina Mascareñas. També s'afegeix a la celebració la Botiga al Carrer, que aquest any arriba a la 16a edició.

La plaça de Can Quitèria es consolida com a espai de jazz amb dos concerts diaris i la plaça del Rei es convertirà en l'espai culinari per excel·lència, a més d'acollir la Taberna, on es podrà degustar cervesa artesanal.

Les activitats infantils es concentraran als voltants del Monestir i sobretot un dia, ja que el descens de patrocinis ha portat a l'organització a suprimir el Racó Infantil.

La fi de festa arribarà el dia de Sant Pere amb el seguici, la missa major i la ballada del 'Paga-li, Joan'. La nit de Sant Pere estarà protagonitzada pel correfoc, els versots i la fi de festa al parc de Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.