Unes cinquanta parelles, entre petits i grans, ballaran aquest any el Paga-li Joan


Temes relacionats

Presentació multitudinària del conte del Paga-li Joan (23/jun/09)

Comencen els assajos del Paga-li Joan ( 2/jun/09)


  • Comparteix:

Ja està tot a punt perquè, un any més, prengui cos una de les tradicions més antigues de la ciutat, el Paga-li Joan. Una cinquantena de parelles, entre petits i grans, s'encarregaran de mantenir-la viva aquest dilluns, diada de Sant Pere, a partir de les vuit del vespre. Aquest any el ball es farà per primer cop al rebatejat passeig dels Plàtans, que ara s'anomena Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan.

L'organització valora positivament la participació prevista per aquest any, un nombre de parelles similar al dels últims anys, que oscil·la entre quaranta i seixanta. Els responsables, però, volen que cada cop siguin més, i per això han engegat un programa per donar a conèixer el ball a les escoles de la ciutat.

El problema, segons ha explicat a Cugat.cat un dels membres de la comissió organitzadora, Quim Pla, no és que els nens no coneguin el Paga-li Joan, sinó que falta més implicació dels pares perquè tinguin l'oportunitat de ballar-lo.

Quim Pla

El Paga-li Joan ja es fa a les escoles, però potser no s'incideix prou, o no es treballa prou la relació amb els pares.


Una de les novetats d'aquest any és que el vano ha estat dissenyat per Imma Pueyo. La idea de l'organització és que a partir d'ara el vano sigui sempre dissenyat per un artista local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.