Una nova ordenança contra el soroll minimitzarà la contaminació acústica a la ciutat


  • Comparteix:

L'equip de govern promou una nova ordenança del soroll per adaptar-la a la llei contra la contaminació acústica. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha avançat que la normativa es podria portar al ple municipal del mes de febrer.

Després que el Síndic de Greuges de Catalunya hagi denunciat la passivitat de les administracions locals en la lluita contra l'excés de soroll, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que Sant Cugat s'ha avançat sempre a les obligacions que marca la llei contra la contaminació acústica, aprovada al Parlament de Catalunya el 2002.

En aquest sentit, Pomar ha explicat que l'Ajuntament ja obliga als bars d'oci nocturn a posar limitadors acústics i a insonoritzar els locals per minimitzar les molèsties als veïns.

Eduard Pomar ha avançat a Ràdio Sant Cugat que el proper mes de febrer, o com a tard el mes de març, es portarà a ple municipal l'aprovació d'una nova ordenança de soroll que s'adapti totalment a la llei de protecció contra la contaminació acústica.

Eduard Pomar

Adaptarem l'ordenança de soroll a la nova llei. Tenim previst que abans del març estigui aprovada aquesta ordenança.


D'altra banda, Pomar ha explicat que la seva àrea ja té enllestit el mapa acústic de la ciutat, que té l'objectiu de determinar la zones on se sobrepassen els decibels permesos per la normativa catalana i aplicar mesures correctores.

El titular de Medi Ambient ha explicat que el mapa acústic es presentarà a mitjans de febrer, però ha avançat que sobretot s'ha tingut en compte les variables de trànsit a diferents punts de la ciutat.

Eduard Pomar

S'han tingut en compte totes les variables de trànsit de la ciutat, de les activitats i d'aquells punts clonflictius que hem anat detectant per denúncies o per pròpia iniciativa de l'Ajuntament.


L'àrea de Medi Ambient està preparant també un mapa de capacitat acústica, que estarà enllestit d'aquí a dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.