Entitats ecologistes denuncien el model de creixement del Vallès


  • Comparteix:

Una seixantena d'entitats ecologistes del Vallès denuncien que la comarca està amenaçada pel creixement urbanístic i pel pas de grans infraestructures com el TGV o el Quart Cinturó. Així ho recull la 'Declaració del Vallès', que considera que s'ha de canviar el model de desenvolupament de tota la demarcació.

Unes 300 persones han participat aquest cap de setmana a la vintena trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans, organitzada per l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, l'Adenc. La reunió ha agrupat diverses xerrades d'especialistes, un dinar popular, concerts i altres activitats paral·leles.

Durant les jornades, més de 60 entitats ecologistes han consensuat la 'Declaració del Vallès', un document que busca les claus per a un model de creixement sostenible a la comarca.

La coordinadora de la trobada, Sandra Saura, explica les principals amenaces que afecten el Vallès i que estan recollides a la declaració.

Sandra Saura

Un tema que ens afecta molt al Vallès és el creixement urbanístic i la construcció d'infraestructures.


Un dels punts que la 'Declaració del Vallès' critica especialment és el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya, que recull el projecte del Quart Cinturó, entre molts altres. La Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya ha presentat un contenciós administratiu contra el pla, ja que considera que incompleix diverses normatives.

Escoltem Sandra Saura.

Sandra Saura

Rebutjem el PITC, el pla que té com a objectiu portar a terme totes les infraestructures de mobilitat durant els propers anys.


La principal conclusió que han extret els ponents durant la vintena trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori és que cal canviar el model de creixement de tots els Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.