Una conferència al Casal de TorreBlanca denuncia els efectes de Repsol a Colòmbia


  • Comparteix:

La petroliera espanyola Repsol viola els drets humans dels pobles indígenes de Colòmbia. Aquesta és una de les conclusions de la conferència 'Cultura i Petroli: pobles indígenes amenaçats', organitzada per la Campanya d'Afectades per Repsol i el Grup Natura del Club Muntanyenc, que ha tingut lloc aquest dimecres al Casal de Joves de TorreBlanca.

La Plataforma d'Afectades per Repsol i el Grup Natura del Club Muntanyenc s'han proposat conscienciar els santcugatencs respecte els efectes que té la transnacional Repsol YPF a la regió fronterera entre Colòmbia i Veneçuela.

Per aquest motiu han convocat a tres especialistes per abordar la contaminació de la petroliera espanyola a sud-amèrica i visibilitzar els seus impactes. El membre i portaveu de la Campanya d'Afectades per Repsol, Jesús Carrión, explica l'objectiu de la trobada.

Jesús Carrión

L'objectiu és exemplificar com una transnacional espanyola viola els drets humans dels indígenes.


D'una banda, l'advocat Mikel Berraondo, especialista en dret indígena, ha explicat a través del seu nou llibre quina cobertura legal tenen les poblacions indígenes. D'altra banda, Bartoli Manari, president d'una organització de la zona, ha fet un repàs de primera mà dels impactes de les petrolieres sobre els indígenes.

Finalment, l'investigador Pedro Ramírez ha presentat un informe publicat al llibre 'Colombia en el Pozo', on explica com Repsol YPF afecta a la regió a partir de tres eixos. Escoltem el ponent Pedro Ramírez.

Pedro Ramírez

La petroliera té efectes en la població indígena, viola els drets humans i impacta sobre el medi ambient.


Unes 25 persones han assistit a la conferència, que ha tingut lloc aquest dimecres al Casal de Joves de TorreBlanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.