El ple torna a tramitar avui, per imperatiu judicial, un programa urbanístic a Torre Negra


Temes relacionats

ERC demana replantejar els actes de la Diada Nacional per millorar-ne la participació (19/set/09)

La Generalitat contempla una estació del TGV a l'Hospital General en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (18/set/09)

El ple tramitarà aquest dilluns el segon pla urbanístic de Torre Negra per complir la sentència del TSJC (18/set/09)

ICV-EUiA proposa ajuts municipals per als aturats sense subsidi (18/set/09)


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra

Masia de Torre Negra

El ple de l'Ajuntament tornarà a aprovar inicialment aquest dilluns, per imperatiu judicial, un programa urbanístic (PAU) al sector de la Torre Negra. És la segona vegada que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga el consistori a tramitar un PAU. L'equip de govern deixa clar, però, que iniciar el tràmit no implica que Torre Negra s'hagi d'urbanitzar.

En aquesta ocasió, el programa urbanístic que el TSJC obliga a tramitar és el que la propietat va presentar l'any 2001. Els 25 regidors del consistori hauran de votar afirmativament, per mandat judicial, a l'aprovació inicial del PAU, tot i que els grups municipals rebutgen la urbanització de la zona.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha deixat clar que només es tracta d'una formalitat i que iniciar el tràmit per imperatiu judicial no implica, en cap cas, que la Torre Negra s'hagi d'urbanitzar.

Mercè Conesa

La sentència se'ns va notificar el juliol, i ara la complirem. Tramitarem el PAU, que vol dir aprovar-lo inicialment. Tot per imperatiu judicial.



Aquest serà un dels temes destacats del ple d'aquest dilluns, que també abordarà les al·legacions de Sant Cugat al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i la modificació de les ordenances fiscals per l'any que ve, entre altres qüestions.

A més, els grups municipals presentaran un total de set mocions. El PSC i ICV-EUiA proposaran la creació d'un Consell d'Infants.

Pilar Gorina

El consell d'infants està pensat per a nens en edat escolar fins a primària. Pensem que posarien en pràctica aquesta manera de participar a la ciutat fent propostes interessants.



Els ecosocialistes presentaran dues mocions més, una d'elles per desplegar mesures d'ajuda als aturats sense subsidi. Ho explica el regidor i president local d'ICV, Joan Calderón.

Joan Calderón

Proposem la gratuïtat del transport públic pels aturats i bonificar serveis com els cursos per a adults



El PP reclamarà la gratuïtat dels aparcaments municipals per als treballadors de l'Ajuntament i la millora de l'estany del Parc de la Guinardera. De la seva banda, ERC proposarà mesures per dignificar els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat. Raül Grangé és el portaveu republicà.

Raül Grangé

Creiem que s'ha de crear una comissió amb polítics, tècnics municpals i representants d'entitats.



La sessió plenària d'aquest dilluns també servirà perquè l'Ajuntament formalitzi el compliment de la sentència que va anul·lar l'acord d'aprovació dels pressupostos del 2005, a instàncies del grup Núñez i Navarro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.