El president d'Òmnium i l'ex responsable dels Mossos, a la llista electoral de CiU


  • Comparteix:

L'assemblea de CiU ha ratificat per unanimitat la llista electoral de la federació nacionalista per als comicis del 27 de maig. El president d'Òmnium Cultural, Xavier Escura, i l'ex director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat, Xavier Martorell, són les principals novetats de la candidatura. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, i el regidor d'Esports, Xavier Cortés, tanquen simbòlicament la llista.

L'actual primer tinent d'alcalde, Joan Recasens, i la titular de Territori, Mercè Conesa, ocuparan els números 2 i 3, respectivament, de la candidatura de Lluís Recoder. La quarta posició serà per a l'actual regidor de Comerç, Josep Romero. La primera novetat arriba en el número 5, que estarà ocupat per la logopeda Carmela Fortuny, amb la voluntat d'assumir les responsabilitats de Polítiques Socials.

El president d'Òmnium Cultural, l'independent Xavier Escura, anirà de número 8 i optarà a l'àrea de Cultura, fins ara ocupada per Àngels Solé, que ocuparà un dels últims llocs de la llista de forma simbòlica, sense opcions a la reelecció. L'ex director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat Xavier Martorell ocupa el lloc 11.

El copresident de CiU, Ramon Bonastre, assegura que la llista combina renovació i continuïtat.

Ramon Bonastre

La continuïtat és un criteri bàsic, però també hi ha renovació. El projecte és bo i continua, però anem incorporant novetats.


Cristina Paraira, en el número 6, Jordi Joly, en el 7, i Marta Subirà, en el 9, tenen continuïtat a la candidatura de CiU després de quatre anys al govern municipal. El president d'UDC, Xavier Amador, anirà de 10, mentre que l'actual regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ocuparà la posició número 13.

Pel que fa a pactes postelectorals, Ramon Bonastre ha valorat positivament l'acord amb ERC d'aquest mandat, però ha deixat la porta oberta a altres opcions.

Ramon Bonastre

Hem estat 4 anys amb ERC i ens hem sentit molt còmodes. Però fins el 27 de maig no podem tancar cap acord ni compromís.


La llista electoral de CiU ha estat aprovada per unanimitat en una assemblea de la federació nacionalista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.