L'Aplec Jove marxa del Consell Local de Joventut i en responsabilitza la JNC


Temes relacionats

La JNC lamenta la marxa de l'Aplec Jove i hi veu motius 'estratègics' ( 4/jun/14)

Les JERC, satisfetes amb la creació del Consell Local de Joves (22/oct/13)

El consistori dóna llum verda a la creació d'un Consell Local de Joves (21/oct/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Vuit entitats de l'Aplec Jove han decidit abandonar el grup promotor del Consell Local de Joventut per discrepàncies amb la proposta de principis presentada per la JNC. L'Aplec Jove acusa les joventuts de CDC de mantenir contactes bilaterals amb l'Ajuntament i de presentar una tercera proposta que no respecta les bases acordades per les entitats.

Amb aquesta decisió, l'esplai Sarau, l'esplai Pica-Roca, l'Escola d'Excursionisme, l'Agrupament Escolta la Floresta, Arran Sant Cugat, Infinits Somriures, Dissidència Sònica i Front Freak deixen de formar part del Consell Local de Joventut, impulsat per l'Ajuntament al novembre del 2013 per incidir en les polítiques de joventut que es duguin a terme des del consistori.

Segons aquestes entitats, la proposta presentada per l'Aplec Jove havia estat majoritàriament acceptada, però s'havia obert un període de debat i esmenes per millorar-la i arribar a un acord final. En aquest procés, l'Aplec Jove acusa la JNC d'haver mantingut contacte bilaterals amb l'Ajuntament i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, a esquenes de la resta d'entitats. Segons l'Aplec Jove, les joventuts de CDC han presentat una tercera proposta que no respecta l'acord base ni la igualtat entre entitats. És per aquest motiu que han decidit abandonar un Consell Local de Joventut que, asseguren, no permet integrar totes les entitats ni els joves de Sant Cugat.

El membre de l'Aplec Jove i de Dissidència Sònica Xavi Perales ha explicat que creuen en la necessitat d'un Consell Local de Joventut però no si està tutelat per la JNC.

Xavi Perales

Després d'actuacions unilaterals de la JNC hem arribat a la conclusió que no té molt sentit treballar amb ells.


En les trobades per impulsar el consell, també hi han participat altres associacions com les JERC, les joventuts de Ciutadans i l'esplai Cel, i membres de Cor Aglepta i els Castellers de Sant Cugat, entre altres.

Segon Aplec Jove, aquest dissabte
Les entitats de l'Aplec Jove seguiran treballant plegades. Aquest dissabte celebren el segon Aplec Jove a la plaça Barcelona, amb un debat sobre espais per a entitats, un sopar popular i els concerts de Pepe Nada, Ovella Xao, Skabòries i DJs Traumhaft, i una batukada a càrrec d'A Batida do Tambor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.