L'esquerra aborda avui la possibilitat d'una candidatura unitària a les municipals


Temes relacionats

Moviments a l'esquerra per a una candidatura unitària als comicis municipals (19/jun/14)


  • Comparteix:

Alguns partits d'esquerres es plantegen unir-se per canviar la dinàmica del consistori

Alguns partits d'esquerres es plantegen unir-se per canviar la dinàmica del consistori

El PSC, ICV-EUiA, Nova Esquerra Catalana i Procés Constituent impulsen aquest dimecres una assemblea per consensuar una candidatura unitària d'esquerres a les municipals del 2015. La trobada, que també té el suport de diversos santcugatencs lligats a entitats veïnals, tindrà lloc al Xalet Negre a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Aquesta reunió ha de ser una primera presa de contacte per veure el nivell de consens que recull la proposta de construir una alternativa d'esquerres a Sant Cugat, i quina composició i característiques hauria de tenir.

L'assemblea parteix del manifest 'Per una alternativa d'esquerres', que fa una diagnosi de la situació actual de la ciutat i planteja els grans trets d'un possible projecte compartit. El document adverteix que les esquerres han de saber marcar un punt d'inflexió o la ciutat ho tindrà molt difícil per conèixer l'alternança política.

En aquest sentit, el manifest considera que aquestes formacions no poden esperar que els votants els facin confiança pel simple fet de ser d'esquerres, sinó que l'han d'assolir amb 'noves aportacions programàtiques i estratègiques'. Això, segons el text, només ho podran fer 'si són capaces de compartir un mateix diagnòstic i elaborar una visió conjunta de futur'.

Tots els partits d'esquerres, les entitats socials i persones a títol individual estan cridades a participar a la trobada, que començarà a dos quarts de vuit del vespre. Malgrat que no en són impulsores, la CUP i ERC també han estat convidades a l'acte. Tot i que la plataforma Podem també hi té oberta la porta, els seus membres no participaran com a agrupació, però no descarten acudir-hi a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.