El ple aprova els estatuts per a la gestió del futur Consorci La Unió Santcugatenca


Temes relacionats

L'Ajuntament i la Unió acorden la fórmula per gestionar l'espai de forma consorciada (15/abr/15)

La Unió i l'Ajuntament completen la reubicació de les seccions (28/gen/15)

L'edifici de La Unió es prepara per tancar portes i reubicar activitats durant el 2015 ( 9/gen/15)

La nova Unió Santcugatenca serà una realitat a finals de 2017 (18/set/14)


  • Comparteix:

El ple ha donat llum verda a la proposta d'estatuts per al Consorci La Unió Santcugatenca

El ple ha donat llum verda a la proposta d'estatuts per al Consorci La Unió Santcugatenca

El ple municipal ha donat llum verda per unanimitat aquest dilluns a la proposta d'estatuts per a la gestió del futur Consorci La Unió Santcugatenca, format pel consistori i l'entitat. Els estatuts preveuen la gestió directa i indirecta de l'espai i un consell general amb majoria de representants nomenats pel consistori.

ESCOLTA-HO

El futur Consorci La Unió Santcugatenca ha de servir per a la gestió i explotació del teatre i sales adjacents amb integració en el sistema públic d'equipaments escènics i musicals del municipi. El ple municipal ha donat suport a l'aprovació inicial dels estatuts per unanimitat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha definit la creació del futur consorci com 'un dels grans projectes de ciutat' i ha agraït la feina feta per l'àrea de Cultura -amb el regidor Xavier Escura, el director d'àmbit Xavier Fornells i l'equip tècnic- i per l'equip de La Unió.

Mercè Conesa

Ho fem perquè a través d'això sabem que la nostra ciutat serà més forta socialment i culturalment.


Una feina que, en major o menor grau, han valorat totes les formacions polítiques, que s'han felicitat pel pas fet confiant que els estatuts aprovats garanteixin la bona gestió, així com l'impuls de les seccions de l'entitat.

La proposta d'estatuts estableix que La Unió aporta al consorci el dret de propietat de la finca del carrer d'Anselm Clavé i que l'equipament, de 3.000 metres quadrats, s'integrarà al Sistema Públic d'Espais Escènics i Musicals de la Generalitat. Així, es podran consolidar programacions escèniques estables a la ciutat, amb propostes tant professionals com d'aficionats, dins la dinàmica cultural que organitza el consistori, La Unió i altres entitats santcugatenques. Es tracta de recuperar un espai cèntric de la ciutat per convertir-lo en 'focus de la vida cultural i cívica santcugatenca', diu la proposta.

Entre els objectius del nou consorci, també hi figura mantenir i potenciar les seccions actuals de La Unió, i oferir espais a altres entitats i col·lectius. Per últim, l'espai acollirà el centre de coordinació de la cultura tradicional i popular catalana del municipi.

La creació del futur consorci no tanca la porta a la possible entrada d'altres figures públiques o privades que hi vulguin col·laborar i aportar finançament. Segons l'Ajuntament, després de les obres de rehabilitació que començaran a principis de l'any vinent, La Unió serà una realitat al 2018.

Òrgans de govern
El consorci es governarà a través d'un consell general integrat per sis membres en representació de l'Ajuntament, elegits pel ple municipal, i tres nomenats per la junta directiva de La Unió. Correspondrà a aquest òrgan aprovar el Pla Estratègic, el contracte-programa i els pressupostos anuals. A més, un consell executiu tindrà delegada la gestió ordinària de l'equipament, que es completarà amb la figura de la gerència, l'únic càrrec professional i remunerat.

La proposta d'estatuts acordada entre l'Ajuntament i La Unió passarà per una assemblea de socis de l'entitat. L'aprovació definitiva arribarà en una altra sessió plenària després de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.