Adjudicades les obres de prolongació de FGC a Sabadell per 31 milions


  • Comparteix:

Adjudicats els treballs per perllongar els FGC a Sabadell / Foto: FGC

Adjudicats els treballs per perllongar els FGC a Sabadell / Foto: FGC

La Generalitat ha adjudicat obres per valor de 31,2 milions d'euros destinades a complementar i adequar la prolongació de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell, línia amb parades a Sant Cugat. L'actuació allarga el recorregut en 4,4 quilòmetres entre Sabadell Estació i l'estació de Ca n'Oriac, nou final d'aquest línia.

L'actuació servirà per col·locar les vies i les catenàries, l'alimentació elèctrica i les comunicacions i l'arquitectura i instal·lacions de les quatre estacions que s'afegiran a la línia una vegada finalitzin les obres de perllongament, previstes per a l'any 2016. Les quatre noves estacions són plaça Major, Eix Macià-Creu Alta, plaça Espanya i Ca n'Oriac.

En l'actualitat, aquest perllongament està en fase d'execució de tasques d'arquitectura i instal·lacions de les estacions de Sabadell Estació i plaça Major, així com treball de via i catenària, senyalització i instal·lacions diverses en el tram des de l'inici de l'actuació i fins a la plaça Major.

Amb les obres que s'han adjudicat, es podran construir l'arquitectura i instal·lacions de les estacions Eix Macià-Creu Alta i plaça Espanya amb un pressupost de 13,7 milions, poc més del 40% del total de l'adjudicació.

Una altra actuació, de nou milions d'euros, servirà per implementar la superestructura de via, el que és la instal·lació de la via pròpiament dita, i la catenària, la línia aèria d'alimentació que transmet l'energia elèctrica als combois, en el tram que va entre la plaça Major i la plaça Espanya, de prop de dos quilòmetres

Finalment, amb un pressupost de 8,5 milions d'euros, s'actuarà per fer les instal·lacions d'alimentació elèctrica, comunicacions i instal·lacions no ferroviàries de túnel, des de plaça Major fins a les cotxeres, necessàries per a l'explotació de la línia. En aquesta actuació s'inclou la instal·lació d'una subestació elèctrica a Ca n'Oriac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.