El Parlament es constitueix avui amb tres diputats santcugatencs


  • Comparteix:

Imatge del Parlament / Foto: ACN

Imatge del Parlament / Foto: ACN

El Parlament de Catalunya arrenca aquest dilluns l'onzena legislatura amb la sessió de constitució, a partir de les onze del matí. Dels 135 diputats sorgits de les eleccions del 27 de setembre, tres són santcugatencs: el cap de llista de Junts pel Sí (JxSí), Raül Romeva, el número 3 de C's, José María Espejo-Saavedra, i el número 6 del PP, Alberto Villagrassa.

En aquesta primera sessió de la legislatura, els diputats hauran d'elegir els set membres de la mesa, formada per la presidència, dues vicepresidències i quatre secretaries.

Dels 135 diputats sorgits de les eleccions del 27 de setembre, 62 són de Junts pel Sí (JxSí), 25 de Ciutadans (C’s), 16 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 11 de Catalunya Sí que es Pot (CatSíqueesPot), 11 del Partit Popular (PP) i 10 de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Entre ells, tres santcugatencs.

Junts pel Sí (JxSí)
Raül Romeva (1)
Responsable de la campanya d'Òmnium Cultural per al 27S i president del Pacte Sancugatenc pel Dret a Decidir. És doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Economia. Exeurodiputat a Brusel·les per ICV durant dos mandats, va deixar la militància d'aquest partit el març passat. Romeva ha publicat diversos llibres de relacions internacionals i la situació política catalana, com 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'.

Ciutadans (C's)
José María Espejo-Saavedra (3)
Milita al partit des de la seva fundació i actualment ocupa la Secretaria d'Afers Jurídics del Comitè Executiu. A les darreres eleccions al Parlament va ocupar el setè lloc a la llista i va ser escollit diputat.

Partit Popular (PP)
Alberto Villagrassa (6)
Secretari general provincial del PP a Barcelona i ha estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona i portaveu del grup popular a la Diputació de Barcelona. Fa dos anys que viu a Sant Cugat.

A Sant Cugat, Junts pel Sí (JxSí) va guanyar les eleccions del Parlament amb el 48% dels vots. C's va quedar en segon lloc i la CUP-CC en tercer. La suma de les candidatures independentistes va arribar al 57% dels vots en unes eleccions amb gairebé un 84% de participació, el que equival a més de 48.000 votants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.