Conesa: 'El procés cap la independència no l'aturarà ni la guerra bruta ni cap judici'


  • Comparteix:

Conesa ha pronunciat el discurs institucional a la plaça de Barcelona

Conesa ha pronunciat el discurs institucional a la plaça de Barcelona

L'alcadessa, Mercè Conesa, assegura que el govern espanyol ha desconnectat de la realitat de Catalunya i l'adverteix que no aturarà el procés cap a la independència ni amb guerra bruta ni processos judicials. En el discurs institucional, Conesa ha criticat els ministres García Margallo i Fernández Díaz, dels quals ha dit que haurien plegat del càrrec si l'espanyol fos un estat normal.



ESCOLTA-HO

Les declaracions del ministre d'Afers Exteriors espanyol en funcions, José Manuel García Margallo, en què ha assegurat que 'un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és irreversible', i el cas Fernández Díaz són, segons Conesa, una demostració de 'la manca de cultura democràtica' a l'Estat espanyol.

En contraposició a l'actuació de les institucions estatals, Conesa ha emplaçat la població a treballar sense por per exercir el dret a decidir.

Mercè Conesa

Els dos ministres haurien dimitit si fóssim en un país normal. Hem d'exercir sense por la llibertat de la paraula i dels fets.


Conesa també ha carregat contra C's i el PP de Sant Cugat per no haver assistit als actes de l'Onze de Setembre organitzats per l'Ajuntament.

Mercè Conesa

Lamento que hi hagi partits que no hagin assistit als actes institucionals.


Conesa ha finalitzat el discurs amb una referència a la desapareguda Muriel Casals, a la qual ha posat com a exemple a seguir per lluitar per la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.