El ple extraordinari per la relació entre Ferrovial i Sant Cugat, avui a les tres de la tarda


  • Comparteix:

El ple es reuneix el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

El ple es reuneix el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

L'Ajuntament sotmet a votació aquest dilluns en un ple extraordinari l'aprovació d'una auditoria externa per estudiar el procés de contractació de Ferrovial per la construcció del PAV3 i altres obres d'aquesta constructora a Sant Cugat. Es tracta d'una sessió sol·licitada per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA que començarà a les tres de la tarda. A les quatre començarà la sessió ordinària, que donarà el vistiplau a acords per reconèixer santcugatencs deportats als camps nazis i per regular el mercat del lloguer d'habitatge, entre d'altres. A les vuit del vespre el ple s'aturarà per donar pas al torn de l'audiència pública.

Punts d'àrees de govern
El plenari debatrà una proposta de la comissió de nomenclàtor per posar nom a quatre vies urbanes i a un tram que no en té. En clau de Presidència, se sotmetrà a votació la proposta de reelecció d'Anna Maria Osa com a jutgessa de pau. En aquest punt, el govern posarà de nou sobre la taula la sol·licitud perquè Sant Cugat aculli els jutjats de primera instància i instrucció.

L'àrea d'Urbanisme proposarà l'aprovació definitiva de la modificació puntal de l'estudi de detall sobre la finca de Boehringer Ingelheim. És un canvi que permetrà que la companyia farmacèutica ampliï la planta i l'activitat a Sant Cugat.

La sessió servirà perquè la junta de portaveus faci una dació de compte per refermar el compromís polític amb la defensa de Torre Negra i rodalies.

Mocions institucionals
El plenari aprovarà dues mocions amb el consens de tots els partits. Per una banda, tirarà endavant un text de suport al Dia Internacional de les Dones i es donarà el vistiplau a un text original d'ICV-EUiA per fomentar una publicitat no sexista i no LGTBIfòbica.

Mocions
- La CUP-PC, Convergència, C's, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC signen una moció que servirà perquè Sant Cugat reti homenatge als santcugatencs deportats als camps nazis i per l'adhesió a la xarxa Mai més.

- ICV-EUiA, Convergència, ERC-MES i el PSC tiraran endavant un text per regular el mercat de lloguer d'habitatges a la ciutat.

- El PP i C's signen una proposta per anul·lar l'acord d'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

- Els partits de l'equip de govern, el PSC i Convergència, sotmetran a votació una moció perquè el govern espanyol reprengui les obres de connexió entre l'A2 i l'AP7.

- C's instarà el plenari a crear un protocol que revisi el cobrament de la plusvàlua en el cas de pèrdua patrimonial. El PP ha presentat una moció alternativa a aquesta del partit taronja.

- ERC-MES demanarà que Valldoreix disposi d'una finestra única administrativa.

- Convergència demanarà que la resta de grups donin suport al Pacte Nacional per una Societat Digital a Catalunya.

- ERC-MES obrirà el debat perquè la diferència de sous en una mateixa empresa no superi la relació d'1:12.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.