Convocades per dimecres una aturada de país i una vaga general


  • Comparteix:

Els vicepresidents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro  i Marcel Mauri / Foto: Òmnium

Els vicepresidents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri / Foto: Òmnium

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat aquest dimecres una nova 'aturada de país' per exigir la llibertat dels consellers empresonats i dels líders d'aquestes entitats sobiranistes. La protesta coincideix amb la convocatòria de vaga general impulsada per la Intersindical-CSC per exigir la derogació del decret del govern espanyol que facilita el trasllat de seus socials i en resposta a 'l'empobriment' de la classe treballadora i 'la precarietat instaurada en el món laboral' per les reformes laborals aprovades en els darrers anys.

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de les quals forma part Sant Cugat, han mostrat el seu suport a 'qualsevol' convocatòria de vaga o aturada de país. També ho han fet els Comitès de Defensa de la República.

Serveis mínims dictats per la conselleria de Treball amb afectació local
- En transport públic, Rodalies de Renfe garanteix el 33% del servei. Per a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i autobusos s'ha decretat el 50% del servei en hores punta -de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre- i d'un 25% en hores vall.

- A les escoles hi haurà un mínim d'un docent per a cada sis aules a Infantil i Primària i un per a cada quatre classes per als centres d'educació especial. En llars d'infants, cal un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.

- Es garanteixen les urgències mèdiques. Els serveis mínims en l'assistència sanitària en centres públics i privats garantirà el normal funcionament del servei d'urgències, així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i en les ocasions que consideri el facultatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.