Els impulsors de la llista unitària aturen el tràmit per constituir-se en agrupació d'electors


  • Comparteix:

Els impulsors van recollir signatures el cap de setmana passat

Els impulsors van recollir signatures el cap de setmana passat

La campanya per constituir una llista unitària, cívica i independentista per al 21-D ha quedat aturada pels seus impulsors, amb representació santcugatenca, que no han fet públic quantes signatures havien recollit fins ara i que n'havien de reunir 55.000 per registrar-se com agrupació d'electors. A Sant Cugat, segons dades facilitades a Cugat.cat, fins aquest dimecres s'havien reunit 4.285 signatures, tot i que aquestes adhesions no representen el suport de santcugatencs sinó de firmes recollides al municipi.

La proposta sorgia del manifest 'Democràcia i dignitat' amb el suport de Llistaunitaria.cat. El moviment treballava amb membres del PDeCAT i ERC a àmbit nacional per aconseguir una llista liderada pel president cessat, Carles Puigdemont; amb els investigats i presos -com el santcugatenc Raül Romeva- obrint les llistes per a les quatre circumscripcions, i la suma 'dels batlles de les principals poblacions del país'.

Els impulsors descarten ara impulsar cap llista electoral i fan una crida a votar alguna de les candidatures independentistes amb l'objectiu de 'restituir el govern legítim, alliberar els presos polítics i treballar pel retorn dels exiliats, així com acabar amb la intervenció del govern espanyol, construir la República proclamada i endegar el procés constituent'. La renúncia l'han fet pública aquest divendres quan finalitzava el termini per registrar la candidatura com a agrupació d'electors.

En un comunicat, els promotors de la iniciativa han explicat que 'la decisió dels diferents partits polítics de presentar-se per separat i de no concórrer en una llista unitària ha fet que el propòsit d'assolir una agrupació d'electors única no hagi tingut èxit'. També descarten formar cap llista electoral nova per al 21-D ja que comportaria una quarta llista sobiranista i aniria en contra de l'objectiu de reduir totes les candidatures de l'independentisme en una de sola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.