L'oposició reclama a l'equip de govern posar fil a l'agulla als compromisos aprovats


Temes relacionats

Conesa proposa reservar el 50% del nou desenvolupament urbanístic a habitatge públic (23/feb/18)


  • Comparteix:

Tots els grups municipals han intervingut al ple extraordinari

Tots els grups municipals han intervingut al ple extraordinari

Els grups municipals a l'oposició han passat comptes a l'equip de govern, al qual acusen d'incompliments en alguns dels acords aprovats al ple i promoure un model de ciutat d''aparador'. Així ho han expressat aquest divendres al ple sobre l'estat de la ciutat, durant el qual s'han posat sobre la taula queixes i demandes en matèria d'habitatge, seguretat ciutadana, tarifació social i gestió urbanística, entre d'altres.

ESCOLTA-HO

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat la improvisació del govern en algunes polítiques com la d'habitatge, així com la falta de compromís en el compliment d'acords.

Núria Gibert

És feixuga la tasca de l'oposició quan l'actitud del govern és defensiva. Cansa que tot es prengui com un atac i que quan s'arriba a acord no es compleixi.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha alertat de les xifres en matèria de seguretat ciutadana i pressió fiscal, i ha criticat la gestió de l'equip de govern, fet que l'ha portat a demanar la dimissió de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Aldo Ciprian

Aprofitant la presència no virtual de l'alcaldessa, que assumeixi la seva responsabilitat política. Sant Cugat no mereix que s'arrossegui el seu bon nom. Sigui valenta i dimiteixi.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha carregat contra un equip de govern que ha qualificat de 'govern dels incompliments' i ha criticat la seva gestió. Ingla ha posat com exemple la inoperància en polítiques d'habitatge i urbanisme.

Mireia Ingla

Aquest govern no només no té paraula sinó que tampoc no sap gestionar el dia a dia de la ciutat. El senyor Calvet té infinitat d'expedients urbanístics que ens han costat molts diners.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha aposat per 'un canvi necessari' per oxigenar la institució d'un model 'exclusiu i excloent'. En aquest sentit, ha lamentat com s'han aplicat la tarifació social i els pressupostos participatius en una ciutat on, ha dit, s'expulsa la gent. Davant la proposta per a un gran acord en matèria d'habitatge, Gutiérrez creu que s'arriba 'tard'.

Ramon Gutiérrez

Anem tard. Plantejar-nos que els nous sectors de creixement tindran el 50% d'habitatge públic és una promesa que no podran complir.


El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, de la seva banda, ha justificat la seva entrada a l'equip de govern per sumar i millorar la ciutat socialment.

Pere Soler

La fragmentació sorgida de les eleccions impossibilitava tirar endavant. Era essencial reforçar el govern i sumar-hi.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, també ha abordat la gestió de l'equip de govern, al qual ha acusat de dividir i confrontar els veïns amb qüestions identitàries i fer-ho amb recursos municipals.

Álvaro Benejam

Els partits separatistes han portat la discòrdia. No han dubtat en envair l'espai públic, utilitzar fons públics i abusar de les institucions que controlen.


El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha recollit la proposta de Conesa i ha reclamat un pacte de ciutat en matèria d'habitatge. De la mateixa manera, ha proposat l'estudi de la municipalització d'alguns serveis.

Dimitri Defranc

Les crisis ens han ensenyat que les ciutats no s'han de confiar. Saber quins recursos podem municipalitzar és una de les claus.


Davant totes les crítiques, la portaveu del PDeCAT-Demòcrates, Cristina Paraira, ha defensat el model de ciutat impulsat i ha lamentat la visió dels grups de l'oposició.

Cristina Paraira

Nosaltres no tenim aquesta visió mig apocalíptica de Sant Cugat. Tenim molt a millorar, no som un equip de govern cofoi.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost les queixes i peticions dels grups municipals, als quals ha instat a assumir responsabilitats. Alguns partits han lamentat també l'horari de la sessió plenària, poc accessible per a la ciutadania, així com que no s'hagi convocat abans durant el mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.