Òmnium i ANC s'adhereixen a l'Espai Demòcracia i Convivència per superar el 'bloqueig' a Catalunya


Temes relacionats

Clam multitudinari per l'alliberament dels 'presos polítics' i per l'aplicació dels resultats del 21-D (16/mar/18)


  • Comparteix:

Acte a Sant Cugat en record dels cinc mesos sense 'els Jordis'

Acte a Sant Cugat en record dels cinc mesos sense 'els Jordis'

Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil han creat aquest dimarts l'Espai Democràcia i Convivència, plataforma que vol 'defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals de la ciutadania que s'han vist vulnerats al nostre país'. Hi estan representats tant l'àmbit econòmic, social, polític i el seu grup impulsor reuneix, entre d'altres, els sindicats CCOO, UGT, associacions com la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) així com l'ANC i Òmnium Cultural. De cara al 15 d'abril convoquen manifestació a Barcelona.

'La nostra vocació no és la de pressionar ningú', ha dit en la roda de premsa el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, qui ha ressaltat que, més enllà de posar contra les cordes els partits polítics, es vol oferir una 'xarxa' per 'garantir la sortida d'aquest bloqueig institucional'. La majoria de les entitats que formen l'espai s'integren a la Taula per la Democràcia.

Les primeres accions consistiran en sumar com més adherits millor, organitzar cicles de debat i, sobretot, la convocatòria d'una gran manifestació el 15 d'abril al passeig de Gràcia de Barcelona, quan s'acompliran sis mesos dels empresonaments del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident d'ANC, Jordi Sànchez.

El grup impulsor de l'Espai Democràcia i Convivència està format per l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Unió de Pagesos i UGT de Catalunya i el tercer sindicat majoritari a Catalunya, la USOC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.