El PSC proposarà els noms de Clara Campoamor, Marta Mata i Maria Aurèlia Capmany al nomenclàtor


Temes relacionats

La comissió del nomenclàtor estudiarà posar el nom de Guillem Agulló a un carrer de Sant Cugat (16/abr/18)

Sant Cugat incrementarà els noms femenins al nomenclàtor (19/abr/11)


  • Comparteix:

El ple té com a objectiu feminitzar el nomenclàtor de la ciutat

El ple té com a objectiu feminitzar el nomenclàtor de la ciutat

El PSC vol incorporar al nomenclàtor de Sant Cugat els noms de tres dones: Clara Campoamor, Marta Mata i Maria Aurèlia Capmany, seguint l'objectiu del ple de feminitzar els noms dels carrers. Els socialistes també portaran a la Comissió de Nomenclàtor, que es reunirà el 5 de maig, dues propostes més: designar l'antic ajuntament com Espai Àngel Casas, en homenatge al primer alcalde de Sant Cugat en democràcia, i anomenar Casa de La Haba el xalet de l'avinguda de Cerdanyola, en cas que s'acabi adquirint l'edifici.

Clara Campoamor és un referent de la lluita feminista, sobretot per la defensa del sufragi femení. Marta Mata va impulsar la renovació de la pedagogia a través de l'Associació de Mestres Rosa Sensat i va ser una de les impulsores de l'Escola de Mestres de Sant Cugat. Maria Aurèlia Capmany també va lluitar pels drets de les dones de la seva vessant política, literària i pedagògica.

El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, les defineix com tres dones 'lluitadores'.

Pere Soler

Han estat tres dones lluitadors, que han lluitat pels drets de les dones cadascuna des de la seva faceta. La Marta Mata i la Maria Aurèlia Capmany estaven lligades com a pedagogues i la Clara Campoamor va aconseguir que les dones tinguessin dret a vot.


Soler creu que l'exalcalde Àngel Casas mereix un homenatge a la ciutat com a 'símbol de la transició', i considera molt adequat fer-lo a través de l'antic ajuntament de Sant Cugat, ubicat a la plaça de Barcelona. Per últim, el grup socialista també defensa la proposta de crear la Casa de La Haba en reconeixement de l'agermanament amb la ciutat extremenya, i dedicar un espai en aquest edifici a la memòria d'Alfonso Guisado.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.