Sant Cugat defensa la pau, el diàleg i la cohesió social en el Dia d'Europa


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest dimecres el Dia d'Europa amb una recepció al Claustre, en què l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha refermat el compromís de la ciutat amb l'europeisme, el pacifisme, el diàleg i el respecte per a totes les idees, llengües i cultures. La trobada s'ha dedicat enguany a Alemanya, tercera comunitat més nombrosa d'un país europeu al municipi. La vetllada ha ofert una visita guiada al Monestir i tallers i contacontes organitzats per l'Institut de la Infància.

Conesa ha reivindicat una Europa 'més social, més positiva i més forta' i ha defensat l'èxit d'un projecte comú que 'ha fet possible un llarg període de pau i de prosperitat econòmica, social i cultural'. L'alcaldessa ha insistit en la pau i en el diàleg com a oportunitats per ser més sensibles davant els conflictes i per afrontar grans reptes com el Brexit o el procés català.

Mercè Conesa

Tots els processos s'han de fer pacíficament, des del diàleg, el respecte i el compliment de les lleis internacionals. Defensem la voluntat democràtica perquè els ciutadans puguin decidir allò que més els convé.


A Sant Cugat viuen 651 alemanys, la tercera comunitat més nombrosa per darrere d'Itàlia i França. Alguns dels assistents han explicat a Cugat.cat què han trobat a Sant Cugat per quedar-s'hi a viure.

Assistents

Una bona vida, amics i sobretot bon temps. / Hi ha moltes activitats pels nens, m'agrada molt. / Es viu bé a Sant Cugat, és maco. / Catalunya és una regió molt bonica perquè té gairebé de tot.


El trio de corda Memento Vivere ha amenitzat la trobada, tancada amb l'himne d'Europa i un pica-pica.

El Dia d'Europa recorda l'efemèride de la declaració de Schuman, el 9 de maig de 1950. Aquell dia, el ministre d'Afers Estrangers de França, Robert Schuman, va proposar la idea de crear la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, l'embrió de l'actual Unió Europea (UE).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.